HjemOpskrifterSteak med smokey whiskeysauce og BBQ ovnfritter

Steak med smokey whiskeysauce og BBQ ovnfritter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg kartoffel
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 tsk barbecuekrydderi
  • salt & sort peber
  • 0.4 liter Arla Karolines Køkken® Whiskysauce
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk smør
  • 0.5 dl barbecuesauce - gerne med røgsmag
  • 3 spsk HP sauce
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk hakket frisk rosmarin
  • 1 dl whisky
  • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt & sort peber
  • 4 bøffer, entrecote eller ribeye
  • salt & sort peber
  • smør og olie til stegning
  • tilbehør: f.eks. grøn bønne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kartoflerne i stave, og vend dem i olivenolie og barbecuekrydderi og lidt salt.

  • 2.
    Fordel dem i ét lag i en bradepande, og bag dem ved 200°C i 40 min.

  • 3.
    Vend rundt i dem undervejs.

  • 4.
    Til whiskeysauce hakkes skalotteløg fint, og steges i smør ved medium varme.

  • 5.
    Tilsæt barbecuesauce, HP sauce, tomatpuré, rosmarin, whiskey og fløde, og krydr med salt og peber.

  • 6.
    Lad saucen simre i 10 min., og blend den så med en stavblender.

  • 7.
    Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i en blanding af smør og olie, ca. 2-3 min. pr. side.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11143 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
550 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 6 %1.9 g
Kulhydrat: 38.3 %12.4 g
Fedt: 46.5 %6.9 g
Alkohol: 9.2 %1.7 g
;