Steak med smokey whiskeysauce og BBQ ovnfritter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Steak med smokey whiskeysauce og BBQ ovnfritter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg kartofler

1 spsk. olivenolie

2 spsk. barbecue krydderiblanding

Salt

Smokey whiskeysauce

2 skalotteløg

1 spsk. smør

½ dl barbecuesauce – gerne med røgsmag

3 spsk. HP sauce

2 spsk. koncentreret tomatpuré

1 tsk. hakket rosmarin

1 dl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey

2 ½ dl piskefløde

salt og sort peber

4 bøffer, entrecote eller ribeye 

Salt og sort peber

Smør og olie til stegning

 

Tilbehør: f.eks. grønne bønner

 

Sådan gør du

Skær kartoflerne i stave, og vend dem i olivenolie og barbecuekrydderi og lidt salt. Fordel dem i ét lag i en bradepande, og bag dem ved 200°C i 40 min. Vend rundt i dem undervejs. Til whiskeysauce hakkes skalotteløg fint, og steges i smør ved medium varme. Tilsæt barbecuesauce, HP sauce, tomatpuré, rosmarin, whiskey og fløde, og krydr med salt og peber. Lad saucen simre i 10 min., og blend den så med en stavblender. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i en blanding af smør og olie, ca. 2-3 min. pr. side. 

 

Energi pr. pers: 3234KJ/773Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 8 g. 
Kulhydrat: 8,9 g. 
Fedt: 6,6 g.