Steak sandwich med coleslaw og agurkesalat

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 oksefilet, ca. 1,5 kg
Salt og sort peber
1 agurk
2 spsk lager-eddike
1 spsk sukker
1 tsk groft salt
Hvid peber
400 g spidskål
100 g gulerødder
100 g creme fraiche 9%
2 spsk sød sennep
400 g cherrytomater
2 skalotteløg
2 spsk bredbladet persille
Tilbehør: burgerboller, ristede løg og ketchup

Sådan gør du

Krydr oksefileten hele vejen rundt med salt og peber.

Brun den i 20 min ved 225° C.

Sænk så temperaturen til 175° C og steg færdig i ca. 40 min eller til centrumtemperaturen måler 56° C. for medium-rare stegning.

Lad kødet hvile 15 min. før det skæres ud i tynde skiver.

Skær agurken i tynde skiver og mariner med eddike, sukker og groft salt.

Snit spidskål fint og riv gulerødderne.

Vend sammen med creme fraiche og sød sennep og smag til med salt.

Skær tomater i skiver og vend med snittet skalotteløg og persille.

Anret kød, tomatsalat, agurkesalat, coleslaw og tilbehør som ketchup, ristede løg og sennep og lad gæsterne selv lave deres luksus burgere.

Perfekt til buffet - som natmad til festen eller som en virkelig god dagen derpå mad med rester fra en steg.

 

Energi pr. person: 667KJ/159Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 0,8 g.

Kulhydrat: 11,2 g.

Fedt: 1,9 g.