HjemOpskrifterSteak sandwich med coleslaw og agurkesalat

Steak sandwich med coleslaw og agurkesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 oksefilet
  • salt og sort peber
  • 1 agurk
  • 2 spsk lagereddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 400 g spidskål
  • 100 g gulerødder
  • 100 g økologisk creme fraiche 9%
  • 2 spsk sød fransk sennep
  • 400 g cherrytomater
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk bredbladet persille
tilbehør:
  • burgerbolle
  • ristede løg
  • tomatketchup

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr oksefileten hele vejen rundt med salt og peber.

  • 2.
    Brun den i 20 min ved 225° C.

  • 3.
    Sænk så temperaturen til 175° C og steg færdig i ca. 40 min eller til centrumtemperaturen måler 56° C. for medium-rare stegning.

  • 4.
    Lad kødet hvile 15 min. før det skæres ud i tynde skiver.

  • 5.
    Skær agurken i tynde skiver og mariner med eddike, sukker og groft salt.

  • 6.
    Snit spidskål fint og riv gulerødderne.

  • 7.
    Vend sammen med creme fraiche og sød sennep og smag til med salt.

  • 8.
    Skær tomater i skiver og vend med snittet skalotteløg og persille.

  • 9.
    Anret kød, tomatsalat, agurkesalat, coleslaw og tilbehør som ketchup, ristede løg og sennep og lad gæsterne selv lave deres luksus burgere.

  • 10.
    Perfekt til buffet - som natmad til festen eller som en virkelig god dagen derpå mad med rester fra en steg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1905 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
133 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 14.6 %1.1 g
Kulhydrat: 61.9 %4.8 g
Fedt: 23.5 %0.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;