Squash-kødboller i tomatsauce med grønt og ristede pinjekerner

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Kødboller:

450 g. hakket oksekød 4-7%

1 tsk. salt

100 g. groft revet squash

1 spsk. tørret timian, f.eks. citrontimian

Kværnet peber

4 spsk. rasp

1 dl skummetmælk

1 æggeblomme

Sauce:

1 spsk. olivenolie

1 fint hakket løg

2 fed hakket hvidløg

3 stænger bladselleri, skåret i skiver

1 squash

3 gulerødder skåret i skiver

½ dl rødvinseddike

1 ds. flåede tomater

2 ½ dl oksebouillon

 

50 g. pinjekerner

½ dl hakket persille

 

Tilbehør: 500 g. Pastella frisk spinatpasta

Sådan gør du

Rør oksekødet med salt i en skål. Kom revet squash og tørret timian i. Rør peber, æggeblomme samt rasp i og tilsæt mælk lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket i 15 min. på køl. Varm olien i en stegegryde og svits løg, hvidløg, selleri, squash og gulerødder ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt rødvinseddike og lad den koge næsten væk. Hæld flåede tomater og oksebouillon i gryden og lad saucen simre under låg i ca. 30 min. 

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande med jævn varme og sæt dem til side.

Forvarm ovnen til 225°. Form med en ske ca. 20 små kødboller og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i ca. 15 min. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Server kødbollerne med tomatsauce, spinatpasta og drys med hakket persille og pinjekerner.

 

Energi pr. person: 3078 Kj/ 733 kcal.  

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,54 g.
Kulhydrat: 12,7 g.
Fedt: 3,74 g.