HjemOpskrifterSquash-kødboller i tomatsauce med grønt og ristede pinjekerner

Squash-kødboller i tomatsauce med grønt og ristede pinjekerner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kødboller:
  • 450 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 100 g groftrevet grønne squash
  • 1 spsk tørret timian, f.eks. citrontimian
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk rasp
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 æggeblomme
    Sauce:
    • 1 spsk olivenolie
    • 1 finthakket løg
    • 2 hakket fed hvidløg
    • 3 stilke bladselleri, skåret i skiver
    • 1 g grøn squash
    • 3 gulerødder skåret i skiver
    • 0.5 dl rødvinseddike
    • 1 dåse flået tomat
    • 2.5 dl oksebouillon
    • 50 g pinjekerner
    • 0.5 dl hakket kruspersille
      Tilbehør:
      • 500 g frisk grøn pasta

      Sådan gør du

      • 1.
        Rør oksekødet med salt i en skål.

      • 2.
        Kom revet squash og tørret timian i.

      • 3.
        Rør peber, æggeblomme samt rasp i og tilsæt mælk lidt efter lidt.

      • 4.
        Lad farsen hvile tildækket i 15 min. på køl.

      • 5.
        Varm olien i en stegegryde og svits løg, hvidløg, selleri, squash og gulerødder ved jævn varme i ca. 5 min.

      • 6.
        Tilsæt rødvinseddike og lad den koge næsten væk.

      • 7.
        Hæld flåede tomater og oksebouillon i gryden og lad saucen simre under låg i ca. 30 min.

      • 8.
        Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande med jævn varme og sæt dem til side.

      • 9.
        Forvarm ovnen til 225°.

      • 10.
        Form med en ske ca. 20 små kødboller og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

      • 11.
        Steg kødbollerne i ovnen i ca. 15 min.

      • 12.
        Kog pastaen efter anvisning på pakken.

      • 13.
        Server kødbollerne med tomatsauce, spinatpasta og drys med hakket persille og pinjekerner.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      11764 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      497 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.9 g
      Protein: 26.1 %7.6 g
      Kulhydrat: 45.9 %13.4 g
      Fedt: 28 %3.8 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;