Spyd med rejer og chorizo og tomatris

fork and spoon
Forret
clock
30-60 min
Spyd med rejer og chorizo og tomatris
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

16 vannamei-rejer 

1 spsk. olivenolie 

1 fed hvidløg 

1 tsk. paprika 

1 tsk. oregano

150 g chorizo i ét stykke 

1 citron 

 
Ris: 

1 lille løg 

1 spsk. olivenolie 

2 spsk. koncentreret tomatpuré 

3 dl parboiled ris 

Salt og sort peber 

5 dl vand

 

Sådan gør du

Pil skallen af rejerne, så bare halespidsen sidder tilbage. Lav en marinade af olivenolie, knust hvidløg, 
paprika og oregano, og vend rejerne i den. Skær chorizoen i tykke skiver. 
Sæt rejer på spyd med chorizo og grill i 5 min. pr. side.  Til ris hakkes løg fint og steges i olivenolie i 2-3 min. 
Tilsæt tomatpuré og ris, og krydr med lidt salt og peber. Hæld vandet ved, og rør rundt. 
Kom låg på, og lad risene koge ved svag varme i 12 min. 
Lad dem herefter trække i 10 min. Servér evt. retten sammen med en grøn salat. 

 

Energi pr. person: 1808KJ/432Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,7 g. 
Kulhydrat: 19,4 g. 
Fedt: 6,6 g.