HjemOpskrifterSpyd med rejer og chorizo og tomatris

Spyd med rejer og chorizo og tomatris

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 16 vannamei rejer
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 150 g chorizopølser i et stykke
  • 1 citron (usprøjtet)
ris
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 dl parboiled ris
  • salt & sort peber
  • 5 dl vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pil skallen af rejerne, så bare halespidsen sidder tilbage.

  • 2.
    Lav en marinade af olivenolie, knust hvidløg, paprika og oregano, og vend rejerne i den.

  • 3.
    Skær chorizoen i tykke skiver.

  • 4.
    Sæt rejer på spyd med chorizo og grill i 5 min. pr. side.

  • 5.
    Til ris hakkes løg fint og steges i olivenolie i 2-3 min.

  • 6.
    Tilsæt tomatpuré og ris, og krydr med lidt salt og peber.

  • 7.
    Hæld vandet ved, og rør rundt.

  • 8.
    Kom låg på, og lad risene koge ved svag varme i 12 min.

  • 9.
    Lad dem herefter trække i 10 min.

  • 10.
    Servér evt. retten sammen med en grøn salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7057 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
570 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 13.7 %4.6 g
Kulhydrat: 51.1 %17.1 g
Fedt: 35.2 %5.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;