Sprødstegt and med citrusmarinade og rosmarin

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Sprødstegt and med citrusmarinade og rosmarin
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk optøet and

50 g smør

1 tsk sea salt

1 tsk kværnet peber

3 rosmarinkviste

 

Citrusmarinade:

1 lille rød chili

4 spsk honning

½ dl limesaft

½ dl citronsaft

1 rosmarinkvist

 

Pynt: Frisk rosmarin/friske lime- og citronskiver

Sådan gør du

Partér den optøede and i 6 stykker ( 2 vinger, 2 lår og 2 bryststykker). Dup dem tørre med køkkenrulle. Varm en pande op med smør til det bruser. Kom stykker af and på panden med skindsiden nedad. Steg til de er gyldne, og vend dem. Krydr med rosmarinkviste, salt og kværnet peber. Kom alle andestykkerne i en bradepande og steg dem med skindsiden øverst i 1 time ved 200°C.

Hak chili fint og bland med honning, limesaft, citronsaft og rosmarinkvist. Kom det hele i en gryde, og lad det koge op i 6 minutter, til den tykner lidt. Dryp andestykkerne i ovnen med citrusmarinaden hver 15. minut. Til sidst grilles anden, til den er sprød. Hold derfor øje undervejs.

Servér i et rustikt fad og pynt med rosmarin, skiver af lime og citroner.

Serveringstips: Hjertesalat med grønne asparges og tern af mango.

 

Energi pr. person:  2031 kJ / 484 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 17,0 g
Fedt: 6,5 g
Kulhydrat: 6,5 g