HjemOpskrifterSprødstegt and med citrusmarinade og rosmarin

Sprødstegt and med citrusmarinade og rosmarin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 optøet and
  • 50 g smør
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 3 rosmarinkviste
citrusmarinade:
  • 1 lille rød chilipeber
  • 4 spsk honning
  • 0.5 dl friskpresset limesaft
  • 0.5 dl friskpresset citronsaft
  • 1 rosmarinkvist
pynt:
    • frisk rosmarin
    • lime og citron (usprøjtet) i skiver

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Partér den optøede and i 6 stykker ( 2 vinger, 2 lår og 2 bryststykker).

    • 2.
      Dup dem tørre med køkkenrulle.

    • 3.
      Varm en pande op med smør til det bruser.

    • 4.
      Kom stykker af and på panden med skindsiden nedad.

    • 5.
      Steg til de er gyldne, og vend dem.

    • 6.
      Krydr med rosmarinkviste, salt og kværnet peber.

    • 7.
      Kom alle andestykkerne i en bradepande og steg dem med skindsiden øverst i 1 time ved 200°C.

    • 8.
      Hak chili fint og bland med honning, limesaft, citronsaft og rosmarinkvist.

    • 9.
      Kom det hele i en gryde, og lad det koge op i 6 minutter, til den tykner lidt.

    • 10.
      Dryp andestykkerne i ovnen med citrusmarinaden hver 15. minut.

    • 11.
      Til sidst grilles anden, til den er sprød.

    • 12.
      Hold derfor øje undervejs.

    • 13.
      Servér i et rustikt fad og pynt med rosmarin, skiver af lime og citroner.

    • 14.
      Serveringstips: Hjertesalat med grønne asparges og tern af mango.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    20534 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    529 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.0 g
    Protein: 59.5 %18.5 g
    Kulhydrat: 5.2 %1.6 g
    Fedt: 35.3 %5.1 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;