Sprøde kanelkager med lakrids

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Sprøde kanelkager med lakrids
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

80 g blødt smør

200 g fint rørsukker

1 æg

80 g mørk sirup

250 g hvedemel

1½ tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt kanel

 

Topping:

100 g rørsukker

3 tsk. rålakridspulver

Sådan gør du

Rør smør og sukker sammen og tilsæt æg og sirup. Bland mel med ingefær og kanel og rør det i dejen. Ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet i en halv time. Del dejen i fire dele og tril dem til pølser på 1½ cm tykkelse. Del pølserne i aflange stykker på ca. 5 cm og tril dem så til kugler. Bland rørsukker og rålakridspulver til topping sammen og kom i en skål. Tril hver kugle i sukkerblandingen og sæt på bageplader. Husk plads mellem kuglerne, da kagerne flyder lidt ud under bagning. Bages ved 180°C i 7-8 min. Lad kagerne køle af på en rist, før de pakkes i kagedåser.

 

Energi pr. person: 1607KJ/384Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,6 g.
Kulhydrat: 66,4 g.
Fedt: 10,7 g.