HjemOpskrifterSprøde kanelkager med lakrids

Sprøde kanelkager med lakrids

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 80 g blødt smør
  • 200 g fint rørsukker
  • 1 æg
  • 80 g mørk sirup
  • 250 g hvedemel
  • 1.5 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kanel
topping:
  • 100 g rørsukker
  • 3 tsk knust rålakrids

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør og sukker sammen og tilsæt æg og sirup.

  • 2.
    Bland mel med ingefær og kanel og rør det i dejen.

  • 3.
    Ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet i en halv time.

  • 4.
    Del dejen i fire dele og tril dem til pølser på 1½ cm tykkelse.

  • 5.
    Del pølserne i aflange stykker på ca. 5 cm og tril dem så til kugler.

  • 6.
    Bland rørsukker og rålakridspulver til topping sammen og kom i en skål.

  • 7.
    Tril hver kugle i sukkerblandingen og sæt på bageplader.

  • 8.
    Husk plads mellem kuglerne, da kagerne flyder lidt ud under bagning.

  • 9.
    Bages ved 180°C i 7-8 min.

  • 10.
    Lad kagerne køle af på en rist, før de pakkes i kagedåser.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12700 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1637 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 4 %3.9 g
Kulhydrat: 74.1 %71.3 g
Fedt: 21.9 %9.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;