Sprøde ingefærsmåkager

60-90 min
8 personer

Ingredienser

Dej:

250 g hvedemel

125 g sukker

1/2 tsk hjortetaksalt

1 spsk stødt ingefær

200 g koldt smør

20 g fintrevet frisk ingefær

 

Drys:

1/2 tsk stødt ingefær

1 spsk sukker

1 æg

30 g græskarkerner

Om råvarerne

Sigt mel, sukker, hjortetaksalt og stødt ingefær i en skål. Skær koldt smør i tern, og kom det i skålen sammen med fintrevet ingefær. Ælt det hele godt sammen. Del dejen i 2, og rul begge dejstykker til ruller à ca. 5 cm i diameter. Pak hver rulle ind i film, og sæt dem på frys i 30 minutter.

Forvarm ovnen på 200°C.

Bland stødt ingefær og sukker til drys. Skær herefter dejrullerne i tynde skiver, ca. 2 mm tykke, og læg dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand. Pisk ægget let sammen, og pensl det på ingefærsmåkagerne. Drys herefter med ingefærsukkeret og finthakkede græskarkerner. Bag ingefærsmåkagerne midt i ovnen i 6-7 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

 

Energi pr. 100 g: 1899 kJ/452 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 27 g
Kulhydrat: 47 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Sigt mel, sukker, hjortetaksalt og stødt ingefær i en skål. Skær koldt smør i tern, og kom det i skålen sammen med fintrevet ingefær. Ælt det hele godt sammen. Del dejen i 2, og rul begge dejstykker til ruller à ca. 5 cm i diameter. Pak hver rulle ind i film, og sæt dem på frys i 30 minutter.

Forvarm ovnen på 200°C.

Bland stødt ingefær og sukker til drys. Skær herefter dejrullerne i tynde skiver, ca. 2 mm tykke, og læg dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand. Pisk ægget let sammen, og pensl det på ingefærsmåkagerne. Drys herefter med ingefærsukkeret og finthakkede græskarkerner. Bag ingefærsmåkagerne midt i ovnen i 6-7 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

 

Energi pr. 100 g: 1899 kJ/452 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 27 g
Kulhydrat: 47 g