HjemOpskrifterSprøde ingefærsmåkager

Sprøde ingefærsmåkager

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Dej:
  • 250 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 0.5 tsk hjortetaksalt
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 200 g koldt smør
  • 20 g fintrevet frisk ingefær
    Drys:
    • 0.5 spsk stødt ingefær
    • 1 g sukker
    • 1 æg
    • 30 g græskarkerner

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Sigt mel, sukker, hjortetaksalt og stødt ingefær i en skål.

    • 2.
      Skær koldt smør i tern, og kom det i skålen sammen med fintrevet ingefær.

    • 3.
      Ælt det hele godt sammen.

    • 4.
      Del dejen i 2, og rul begge dejstykker til ruller à ca. 5 cm i diameter.

    • 5.
      Pak hver rulle ind i film, og sæt dem på frys i 30 minutter.

    • 6.
      Forvarm ovnen på 200°C.

    • 7.
      Bland stødt ingefær og sukker til drys.

    • 8.
      Skær herefter dejrullerne i tynde skiver, ca. 2 mm tykke, og læg dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand.

    • 9.
      Pisk ægget let sammen, og pensl det på ingefærsmåkagerne.

    • 10.
      Drys herefter med ingefærsukkeret og finthakkede græskarkerner.

    • 11.
      Bag ingefærsmåkagerne midt i ovnen i 6-7 minutter, til de er gyldne.

    • 12.
      Lad dem køle af på en rist.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13103 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1877 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.9 g
    Protein: 5 %5.5 g
    Kulhydrat: 42.1 %46.5 g
    Fedt: 52.9 %26.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;