HjemOpskrifterSprød ribbenssteg med rustik æblekompot og timian

Sprød ribbenssteg med rustik æblekompot og timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk salt
  • 1 kg ribbensteg
  • 8 skiver groft rugbrød
  • havsalt
æblekompot:
  • 1 løg
  • 3 æbler
  • 25 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 3 timianblade
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dup ribbensstegen tør med køkkenrulle.

  • 2.
    Fordel salt imellem sværene og stil den i en passende bradepande.

  • 3.
    Giv stegen ca. 60-75 minutter ved 200°C almindelig ovn, til sværen er sprød.

  • 4.
    Hvis ribbensstegen ikke er sprød, så giv den et par minutter med grill.

  • 5.
    Hold øje undervejs.

  • 6.
    Kernetemperaturen skal være 65°C.

  • 7.
    Lad ribbensstegen hvile i ca. 15 minutter inden udskæring.

  • 8.
    Skær løg og æbler i tynde både og varm en gryde op med smør.

  • 9.
    Sauter løg i ca. 5 minutter, uden at de tager farve.

  • 10.
    Kom sukker og æblecidereddike ved.

  • 11.
    Lad det koge hurtigt op.

  • 12.
    Tilsæt æblebåde og timianstænger og lad det småstege ved medium varme i 5-6 minutter under låg.

  • 13.
    Smag til med salt og peber.

  • 14.
    Anret skiver af ribbenssteg på et stykke groft rugbrød med lun æblekompot og pynt med timian og seasalt.

  • 15.
    Tip: Ribbensstegen kan med fordel laves i god tid.

  • 16.
    Æblekompotten kan ligeledes laves i forvejen, og skal blot varmes op lige inden brug.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5613 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
547 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.8 g
Protein: 7.7 %2.5 g
Kulhydrat: 74.7 %24.0 g
Fedt: 17.6 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;