Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Sprød ribbenssteg med rustik æblekompot og timian

Ingen bedømmelser endnu
60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 kg ribbenssteg

1 spsk salt

8 skiver groft rugbrød

Seasalt

 

Æblekompot:

1 løg

3 stk Ingrid Marie æbler

25 g smør

1 spsk sukker

2 spsk æblecidereddike

3 kviste timian

Salt og peber

Dup ribbensstegen tør med køkkenrulle. Fordel salt imellem sværene og stil den i en passende bradepande. Giv stegen ca. 60-75 minutter ved 200°C almindelig ovn, til sværen er sprød. Hvis ribbensstegen ikke er sprød, så giv den et par minutter med grill. Hold øje undervejs. Kernetemperaturen skal være 65°C. Lad ribbensstegen hvile i ca. 15 minutter inden udskæring.

Skær løg og æbler i tynde både og varm en gryde op med smør. Sauter løg i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Kom sukker og æblecidereddike ved. Lad det koge hurtigt op. Tilsæt æblebåde og timianstænger og lad det småstege ved medium varme i 5-6 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Anret skiver af ribbenssteg på et stykke groft rugbrød med lun æblekompot og pynt med timian og seasalt.

Tip: Ribbensstegen kan med fordel laves i god tid. Æblekompotten kan ligeledes laves i forvejen, og skal blot varmes op lige inden brug.

 

Energi pr. person: 3363 kJ / 801 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g
Fedt: 16,0 g
Kulhydrat: 4,0 g

Sprød ribbensteg

Dup ribbensstegen tør med køkkenrulle. Fordel salt imellem sværene og stil den i en passende bradepande. Giv stegen ca. 60-75 minutter ved 200°C almindelig ovn, til sværen er sprød. Hvis ribbensstegen ikke er sprød, så giv den et par minutter med grill. Hold øje undervejs. Kernetemperaturen skal være 65°C. Lad ribbensstegen hvile i ca. 15 minutter inden udskæring.

Skær løg og æbler i tynde både og varm en gryde op med smør. Sauter løg i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Kom sukker og æblecidereddike ved. Lad det koge hurtigt op. Tilsæt æblebåde og timianstænger og lad det småstege ved medium varme i 5-6 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Anret skiver af ribbenssteg på et stykke groft rugbrød med lun æblekompot og pynt med timian og seasalt.

Tip: Ribbensstegen kan med fordel laves i god tid. Æblekompotten kan ligeledes laves i forvejen, og skal blot varmes op lige inden brug.

 

Energi pr. person: 3363 kJ / 801 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g
Fedt: 16,0 g
Kulhydrat: 4,0 g