4 personer
1 kg ribbenssteg
1 spsk salt
8 skiver groft rugbrød
Seasalt
Æblekompot:
1 løg
3 stk Ingrid Marie æbler
25 g smør
1 spsk sukker
2 spsk æblecidereddike
3 kviste timian
Salt og peber
Dup ribbensstegen tør med køkkenrulle. Fordel salt imellem sværene og stil den i en passende bradepande. Giv stegen ca. 60-75 minutter ved 200°C almindelig ovn, til sværen er sprød. Hvis ribbensstegen ikke er sprød, så giv den et par minutter med grill. Hold øje undervejs. Kernetemperaturen skal være 65°C. Lad ribbensstegen hvile i ca. 15 minutter inden udskæring.
Skær løg og æbler i tynde både og varm en gryde op med smør. Sauter løg i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Kom sukker og æblecidereddike ved. Lad det koge hurtigt op. Tilsæt æblebåde og timianstænger og lad det småstege ved medium varme i 5-6 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Anret skiver af ribbenssteg på et stykke groft rugbrød med lun æblekompot og pynt med timian og seasalt.
Tip: Ribbensstegen kan med fordel laves i god tid. Æblekompotten kan ligeledes laves i forvejen, og skal blot varmes op lige inden brug.
Energi pr. person: 3363 kJ / 801 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g
Fedt: 16,0 g
Kulhydrat: 4,0 g