Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Julen
Nytårsfesten
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Sprød ribbenssteg med rustik æblekompot og timian
Sprød ribbenssteg med rustik æblekompot og timian
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 spsk salt
1 kg ribbensteg
8 skiver groft rugbrød
havsalt
æblekompot:
1 løg
3 æbler
25 g smør
1 spsk sukker
2 spsk æblecidereddike
3 timianblade
salt og sort peber
SÅDAN GØR DU
1.
Dup ribbensstegen tør med køkkenrulle.
2.
Fordel salt imellem sværene og stil den i en passende bradepande.
3.
Giv stegen ca. 60-75 minutter ved 200°C almindelig ovn, til sværen er sprød.
4.
Hvis ribbensstegen ikke er sprød, så giv den et par minutter med grill.
5.
Hold øje undervejs.
6.
Kernetemperaturen skal være 65°C.
7.
Lad ribbensstegen hvile i ca. 15 minutter inden udskæring.
8.
Skær løg og æbler i tynde både og varm en gryde op med smør.
9.
Sauter løg i ca. 5 minutter, uden at de tager farve.
10.
Kom sukker og æblecidereddike ved.
11.
Lad det koge hurtigt op.
12.
Tilsæt æblebåde og timianstænger og lad det småstege ved medium varme i 5-6 minutter under låg.
13.
Smag til med salt og peber.
14.
Anret skiver af ribbenssteg på et stykke groft rugbrød med lun æblekompot og pynt med timian og seasalt.
15.
Tip: Ribbensstegen kan med fordel laves i god tid.
16.
Æblekompotten kan ligeledes laves i forvejen, og skal blot varmes op lige inden brug.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5613 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
547 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
4.8 g
Protein:
7.7 %
2.5 g
Kulhydrat:
74.7 %
24.0 g
Fedt:
17.6 %
2.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;