Sprød glaseret landand med honning og citrus

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Anton Landand 2,6 kg (optøet)

Groft salt

Fyld:

2 danske æbler i både

100 g valnødder

200 g bladselleri i mindre stykker

Marinade:

1 dl honning

½ dl balsamico-eddike

Saft af en ubehandlet citron

Tilbehør: Brunede kartofler og rødkålssalat.

Sådan gør du

Ovnen stilles på 190 grader.

Klargør anden. Skyl den med koldt vand og dup den tør. Rids brystskindet i ruder (ikke for tæt på kødet). Gnid den med groft salt både indvendig og udvendig.

Bland ingredienserne til marinaden sammen.

Kom æble, valnødder og bladselleri i anden. Bind lårene sammen med en bomuldssnor.

Kom anden i en bradepande og steg den med brystet øverst i 45 minutter. Vend anden og steg den med brystet nederst i 45 minutter. Vendes igen med brystet op og pensles nu med marinaden, gerne på hele anden. Giv anden ydermere 1 time. Pensl løbende anden med marinaden.

Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.

Servér med brunede kartofler og rødkålssalat.

Energi pr. person:  4055 kJ/  966 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g
Protein: 8,6 g
Fedt: 13,2 g
Kulhydrat: 8,9 g