HjemOpskrifterSprød glaseret landand med honning og citrus

Sprød glaseret landand med honning og citrus

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 2.6 landænder, optøet
fyld:
  • 2 æbler i både
  • 100 g valnøddekerner
  • 200 g bladselleri i mindre stykker
marinade:
  • 1 dl honning
  • 0.5 dl hvid balsamicoeddike
  • friskpresset citronsaft
tilbehør:
  • brunede kartoffel
  • rødkål salat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Ovnen stilles på 190 grader.

  • 2.
    Klargør anden.

  • 3.
    Skyl den med koldt vand og dup den tør.

  • 4.
    Rids brystskindet i ruder (ikke for tæt på kødet).

  • 5.
    Gnid den med groft salt både indvendig og udvendig.

  • 6.
    Bland ingredienserne til marinaden sammen.

  • 7.
    Kom æble, valnødder og bladselleri i anden.

  • 8.
    Bind lårene sammen med en bomuldssnor.

  • 9.
    Kom anden i en bradepande og steg den med brystet øverst i 45 minutter.

  • 10.
    Vend anden og steg den med brystet nederst i 45 minutter.

  • 11.
    Vendes igen med brystet op og pensles nu med marinaden, gerne på hele anden.

  • 12.
    Giv anden ydermere 1 time.

  • 13.
    Pensl løbende anden med marinaden.

  • 14.
    Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.

  • 15.
    Servér med brunede kartofler og rødkålssalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
133884 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1570 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 11.6 %10.7 g
Kulhydrat: 1.9 %1.8 g
Fedt: 86.5 %36.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;