4 personer
Anton Landand 2,6 kg (optøet)
Groft salt
Fyld:
2 danske æbler i både
100 g valnødder
200 g bladselleri i mindre stykker
Marinade:
1 dl honning
½ dl balsamico-eddike
Saft af en ubehandlet citron
Tilbehør: Brunede kartofler og rødkålssalat.
Ovnen stilles på 190 grader.
Klargør anden. Skyl den med koldt vand og dup den tør. Rids brystskindet i ruder (ikke for tæt på kødet). Gnid den med groft salt både indvendig og udvendig.
Bland ingredienserne til marinaden sammen.
Kom æble, valnødder og bladselleri i anden. Bind lårene sammen med en bomuldssnor.
Kom anden i en bradepande og steg den med brystet øverst i 45 minutter. Vend anden og steg den med brystet nederst i 45 minutter. Vendes igen med brystet op og pensles nu med marinaden, gerne på hele anden. Giv anden ydermere 1 time. Pensl løbende anden med marinaden.
Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
Servér med brunede kartofler og rødkålssalat.
Energi pr. person: 4055 kJ/ 966 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g
Protein: 8,6 g
Fedt: 13,2 g
Kulhydrat: 8,9 g