Spooky Fougasse

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Spooky Fougasse
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 dl koldt vand 

8 g gær 

1 tsk. sukker 

1 spsk. groft salt 

2+2 spsk. olivenolie 

650-700 g pizzamel 

2 tsk. flagesalt
 

Sådan gør du

Bland vand, gær, sukker og 2 spsk. olivenolie sammen, og tilsæt mel. Ælt dejen godt sammen, lad den hæve tildækket i en skål i 10-12 timer på køkkenbordet. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i otte stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel på ca. 12 cm. Skær med en kniv eller et pizzahjul to små ridser til øjne og en lidt længere til mund, brug hænderne til at trække i dejen, så hullerne bliver til store spøgelsesøjne og -mund. Læg dejstykkerne forsigtigt over på bageplader med bagepapir. Dæk med fugtige viskestykker, efterhæver i 30 min. Pensl med resten af olien, og drys med flagesalt. Bages i ca. 12 min. ved 225°C.

 

Energi pr. person: 1467KJ/351Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,9 g. 
Kulhydrat: 43,6 g. 
Fedt: 5,4 g.