Spøgelseskage

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Spøgelseskage
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Kiksebund:

150 g digestive kiks

50 g Dr. Oetker hasselnøddeflager

1 tsk Dr. Oetker vaniljesukker med bourbon vanilje

75 g smør

75 g mørk chokolade

 

Chokoladeganache:

125 g mørk chokolade

1 dl piskefløde

1 knsp flagesalt

25 g blødt smør

 

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker flødebolleskum

1 dl kogende vand

 

Pynt: Dr. Oetker Sugar Eyes og krymmel
 

Sådan gør du

Til kiksebund knuses digestive kiks i en blender eller i en pose, som der bankes på med en kagerulle. Rist hasselnøddeflagerne i en tør pande og bland dem med digestivekrummerne og vaniljesukker. Smelt smør sammen med hakket chokolade og vend det sammen med digestiveblandingen. Beklæd bunden af en springform på ca. 22 cm. med bagepapir og kom massen i bunden. Tryk den helt ud til kanterne og brug evt. bunden af et glas til at trykke den jævn. Kom bunden i køleskabet i 1 time.  
Til chokoladeganache hakkes chokoladen fint og kommes i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Tilsæt salt og rør det sammen, så chokoladen smelter helt. Tilsæt smør lidt ad gangen og rør det ud i den lune ganache. Mens ganachen står og køler til stuetemperatur piskes flødebolleskummet efter pakkens anvisning. Kom 2/3 af skummet oven på kiksebunden og smør den ud med en palet, så overfladen bliver jævn. Gem resten til pynt. Hæld chokoladeganachen oven på og smør den forsigtigt ud til kanten. Kom resten af flødebolleskummet i en sprøjtepose og sprøjt små spøgelser ud på toppen af kagen. Pynt med sukkerøjne og krymmel.

 

Energi pr. pers: 2162KJ/517Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,8 g. 
Kulhydrat: 32,3 g. 
Fedt: 37,2 g.