Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Spøgelseskage
Spøgelseskage
Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
Kiksebund
150 g digestive kiks
50 g hasselnøddeflager
1 tsk vaniljesukker
75 g smør
75 g mørk chokolade
Chokoladeganache
125 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 knsp flagesalt
25 g blødt smør
Flødebolleskum
1 dl kogende vand
1 brev Dr. Oetker Flødebolleskum
Pynt
krymmel
Sådan gør du
1.
Til kiksebund knuses digestive kiks i en blender eller i en pose, som der bankes på med en kagerulle.
2.
Rist hasselnøddeflagerne i en tør pande og bland dem med digestivekrummerne og vaniljesukker.
3.
Smelt smør sammen med hakket chokolade og vend det sammen med digestiveblandingen.
4.
Beklæd bunden af en springform på ca. 22 cm. med bagepapir og kom massen i bunden.
5.
Tryk den helt ud til kanterne og brug evt. bunden af et glas til at trykke den jævn.
6.
Kom bunden i køleskabet i 1 time.
7.
Til chokoladeganache hakkes chokoladen fint og kommes i en skål.
8.
Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen.
9.
Tilsæt salt og rør det sammen, så chokoladen smelter helt.
10.
Tilsæt smør lidt ad gangen og rør det ud i den lune ganache.
11.
Mens ganachen står og køler til stuetemperatur piskes flødebolleskummet efter pakkens anvisning.
12.
Kom 2/3 af skummet oven på kiksebunden og smør den ud med en palet, så overfladen bliver jævn.
13.
Gem resten til pynt.
14.
Hæld chokoladeganachen oven på og smør den forsigtigt ud til kanten.
15.
Kom resten af flødebolleskummet i en sprøjtepose og sprøjt små spøgelser ud på toppen af kagen.
16.
Pynt med sukkerøjne og krymmel.
Kager
SPISETID opskrift
Søde sager
Brød og kager
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15115 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1837 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
4.4 %
4.8 g
Kulhydrat:
39.3 %
42.4 g
Fedt:
56.3 %
27.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;