HjemOpskrifterSpøgelseskage

Spøgelseskage

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Kiksebund
  • 150 g digestive kiks
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g smør
  • 75 g mørk chokolade
Chokoladeganache
  • 125 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 knsp flagesalt
  • 25 g blødt smør
Flødebolleskum
  • 1 dl kogende vand
  • 1 brev Dr. Oetker Flødebolleskum
Pynt
  • krymmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til kiksebund knuses digestive kiks i en blender eller i en pose, som der bankes på med en kagerulle.

  • 2.
    Rist hasselnøddeflagerne i en tør pande og bland dem med digestivekrummerne og vaniljesukker.

  • 3.
    Smelt smør sammen med hakket chokolade og vend det sammen med digestiveblandingen.

  • 4.
    Beklæd bunden af en springform på ca. 22 cm. med bagepapir og kom massen i bunden.

  • 5.
    Tryk den helt ud til kanterne og brug evt. bunden af et glas til at trykke den jævn.

  • 6.
    Kom bunden i køleskabet i 1 time.

  • 7.
    Til chokoladeganache hakkes chokoladen fint og kommes i en skål.

  • 8.
    Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen.

  • 9.
    Tilsæt salt og rør det sammen, så chokoladen smelter helt.

  • 10.
    Tilsæt smør lidt ad gangen og rør det ud i den lune ganache.

  • 11.
    Mens ganachen står og køler til stuetemperatur piskes flødebolleskummet efter pakkens anvisning.

  • 12.
    Kom 2/3 af skummet oven på kiksebunden og smør den ud med en palet, så overfladen bliver jævn.

  • 13.
    Gem resten til pynt.

  • 14.
    Hæld chokoladeganachen oven på og smør den forsigtigt ud til kanten.

  • 15.
    Kom resten af flødebolleskummet i en sprøjtepose og sprøjt små spøgelser ud på toppen af kagen.

  • 16.
    Pynt med sukkerøjne og krymmel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15115 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1837 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 4.4 %4.8 g
Kulhydrat: 39.3 %42.4 g
Fedt: 56.3 %27.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;