Spiselige glaskugler

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Spiselige glaskugler
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

Antal: 10 stk.

35 g mandler

85 g havregryn

2 spsk sukker

½ tsk kanel

½ tsk stødt ingefær

¼ tsk stødt muskatnød

1 spsk kakaopulver

¼ tsk vaniljepulver

150 g dadler uden sten

Slik snørebånd

40 g lys chokolade

100 g hvid chokolade

Krymmel i forskellige farver og former

Sådan gør du

Blend mandler, havregryn, sukker, kanel, ingefær, muskatnød, kakao og vaniljepulver indtil konsistensen er ligesom mel og tilføj dadlerne. Tag 50 g af dejen fra og rul resten til ti små bolde. Rul nu de 50 g ud til en lille pølse på 0.5 cm i diamenter og skær den i ti stykker. Placer dem med et lille tryk på toppen af kuglerne. Klip ti stk af ca. 5 cm af snørerne og stik enderne i toppen af kuglerne. Kom dem på køl i 30 minutter.

Fyld små skåle med krymmel, smelt chokoladen og hav noget bagepapir parat. Dyp kuglerne helt i chokoladen, undtagen snøren i toppen, og kom dem over i en skål med krymmel. Brug gerne en ske til at fordele krymmel og placer dem på bagepapiret, så de kan tørre.

 

Energi pr. 100 g: 1766KJ/422Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,3 g.
Kulhydrat: 68,7 g.
Fedt: 14 g.