HjemOpskrifterSpiselige glaskugler

Spiselige glaskugler

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 35 g mandler
  • 85 g havregryn
  • 2 spsk sukker
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt ingefær
  • 0.25 tsk stødt muskatnød
  • 1 spsk kakaopulver
  • 0.25 tsk vaniljesukker
  • 150 g dadler uden sten
  • lakridssnørrebånd (eller anden smag)
  • 40 g mælkechokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • krymmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Blend mandler, havregryn, sukker, kanel, ingefær, muskatnød, kakao og vaniljepulver indtil konsistensen er ligesom mel og tilføj dadlerne.

  • 2.
    Tag 50 g af dejen fra og rul resten til ti små bolde.

  • 3.
    Rul nu de 50 g ud til en lille pølse på 0.5 cm i diamenter og skær den i ti stykker.

  • 4.
    Placer dem med et lille tryk på toppen af kuglerne.

  • 5.
    Klip ti stk af ca. 5 cm af snørerne og stik enderne i toppen af kuglerne.

  • 6.
    Kom dem på køl i 30 minutter.

  • 7.
    Fyld små skåle med krymmel, smelt chokoladen og hav noget bagepapir parat.

  • 8.
    Dyp kuglerne helt i chokoladen, undtagen snøren i toppen, og kom dem over i en skål med krymmel.

  • 9.
    Brug gerne en ske til at fordele krymmel og placer dem på bagepapiret, så de kan tørre.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7936 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1787 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 6.0 g
Protein: 6.3 %6.6 g
Kulhydrat: 56.8 %59.7 g
Fedt: 36.9 %17.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;