9 personer
Antal: 9 stk
9 æg
30 g spinat, skyllet og slynget.
Salt og kværnet peber
Dej:
30 g gær
3 dl lunken vand
1 tsk. salt
1 dl skyr
50 g smeltet smør
100 g grahamsmel
450-500 gram hvedemel
Pensles med sammenpisket æg
Kog æggene i 6 min. og kom dem i koldt vand og pil skallen af.
Gæren smuldres og udrøres i skål med lunken vand.
Kom salt, skyr og smeltet smør i skålen. Rør grahamsmel og hvedemel i, ælt til dejen er samlet og smidig.
Drys lidt mel på bordpladen og rul dejen ud i en firkant på 30 x 30 cm.
Deles 3 gange vandret og lodret, så man har 9 stykker firkantet dej. Man kan lige trykke hvert stykke lidt fladere så det passer med spinat og æg fyldet.
Læg 3-5 blade spinat på bunden, kom et let kogt æg på og krydr med salt og kværnet peber.
Pak ægget ind i spinat, samtidig med at dejen trækkes over ægget og lukkes med alle 4 hjørner. Vend bollen om med lukningen nederst på en bageplade med bagepapir. Lad dem hvile tildækket i 25 min.
Pensl spinatbollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
Afkøl dem på en rist.
Kom dem i madkassen sammen med f.eks. kålsalat med asparges.
Energi pr. stk: 1521 Kj/ 362 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 27 g.
Fedt: 6 g.