HjemOpskrifterSpinatboller med hele æg

Spinatboller med hele æg

Måltidstype:
Snacks
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 9 æg
  • 30 g skyllet spinatblade
  • salt og peber
Dej
  • 30 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 salt
  • 1 dl skyr naturel
  • 50 g smeltet smør
  • 100 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • pensles med sammenpisket æg

Sådan gør du

  • 1.
    Kog æggene i 6 min. og kom dem i koldt vand og pil skallen af.

  • 2.
    Gæren smuldres og udrøres i skål med lunken vand.

  • 3.
    Kom salt, skyr og smeltet smør i skålen.

  • 4.
    Rør grahamsmel og hvedemel i, ælt til dejen er samlet og smidig.

  • 5.
    Drys lidt mel på bordpladen og rul dejen ud i en firkant på 30 x 30 cm.

  • 6.
    Deles 3 gange vandret og lodret, så man har 9 stykker firkantet dej.

  • 7.
    Man kan lige trykke hvert stykke lidt fladere så det passer med spinat og æg fyldet.

  • 8.
    Læg 3-5 blade spinat på bunden, kom et let kogt æg på og krydr med salt og kværnet peber.

  • 9.
    Pak ægget ind i spinat, samtidig med at dejen trækkes over ægget og lukkes med alle 4 hjørner.

  • 10.
    Vend bollen om med lukningen nederst på en bageplade med bagepapir.

  • 11.
    Lad dem hvile tildækket i 25 min.

  • 12.
    Pensl spinatbollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.

  • 13.
    Afkøl dem på en rist.

  • 14.
    Kom dem i madkassen sammen med f.eks. kålsalat med asparges.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12430 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
810 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 16.8 %8.0 g
Kulhydrat: 54.3 %25.9 g
Fedt: 28.9 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;