Spinatboller med hele æg

30-60 min

Ingredienser

9 æg

30 g spinat, skyllet og slynget.

Salt og kværnet peber

 

Dej:

30 g gær

3 dl lunken vand

1 tsk. salt

1 dl skyr

50 g smeltet smør

100 g grahamsmel

450-500 gram hvedemel

 

Pensles med sammenpisket æg

Kog æggene i 6 min. og kom dem i koldt vand og pil skallen af.

Gæren smuldres og udrøres i skål med lunken vand.

Kom salt, skyr og smeltet smør i skålen. Rør grahamsmel og hvedemel i, ælt til dejen er samlet og smidig.

Drys lidt mel på bordpladen og rul dejen ud i en firkant på 30 x 30 cm.

Deles 3 gange vandret og lodret, så man har 9 stykker firkantet dej. Man kan lige trykke hvert stykke lidt fladere så det passer med spinat og æg fyldet.

Læg 3-5 blade spinat på bunden, kom et let kogt æg på og krydr med salt og kværnet peber.

Pak ægget ind i spinat, samtidig med at dejen trækkes over ægget og lukkes med alle 4 hjørner. Vend bollen om med lukningen nederst på en bageplade med bagepapir. Lad dem hvile tildækket i 25 min.

Pensl spinatbollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.

Afkøl dem på en rist.

Kom dem i madkassen sammen med f.eks. kålsalat med asparges.

 

 

Energi pr. stk:  1521 Kj/  362 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 27 g.

Fedt: 6 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Spinatboller med hele æg

Kog æggene i 6 min. og kom dem i koldt vand og pil skallen af.

Gæren smuldres og udrøres i skål med lunken vand.

Kom salt, skyr og smeltet smør i skålen. Rør grahamsmel og hvedemel i, ælt til dejen er samlet og smidig.

Drys lidt mel på bordpladen og rul dejen ud i en firkant på 30 x 30 cm.

Deles 3 gange vandret og lodret, så man har 9 stykker firkantet dej. Man kan lige trykke hvert stykke lidt fladere så det passer med spinat og æg fyldet.

Læg 3-5 blade spinat på bunden, kom et let kogt æg på og krydr med salt og kværnet peber.

Pak ægget ind i spinat, samtidig med at dejen trækkes over ægget og lukkes med alle 4 hjørner. Vend bollen om med lukningen nederst på en bageplade med bagepapir. Lad dem hvile tildækket i 25 min.

Pensl spinatbollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.

Afkøl dem på en rist.

Kom dem i madkassen sammen med f.eks. kålsalat med asparges.

 

 

Energi pr. stk:  1521 Kj/  362 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 27 g.

Fedt: 6 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN