HjemOpskrifterSpicy thaisuppe med blåmuslinger

Spicy thaisuppe med blåmuslinger

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg friske blåmuslinger i skal
  • 125 g risnudler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 2 dåser kokosmælk
  • 4 dl vand
  • 2 spsk thai fiskesauce
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 chili
  • frisk koriander
  • 1 limefrugt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gå muslingerne efter og kasser dem, der holder sig åbne, selv om du banker på dem.

  • 2.
    Kog risnudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem i koldt vand.

  • 3.
    Hak hvidløg fint og steg det i olie sammen med ingefær og karrypasta.

  • 4.
    Tilsæt muslinger og vend det rundt og kom så kokosmælk og vand i.

  • 5.
    Kog det sammen i 5 min. til muslingerne åbner sig.

  • 6.
    Smag til med fishsauce.

  • 7.
    Snit forårsløg fint.

  • 8.
    Fordel nudler og bønnespirer i suppeskåle og kom den varme muslingesuppe over.

  • 9.
    Pynt med forårsløg, fintsnittet chili og koriander.

  • 10.
    Server med limebåde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12253 kj / 2928 kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kj / 104 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 20.7 %5.3 g
Kulhydrat: 26.7 %6.8 g
Fedt: 52.6 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;