Spicy salat med nudler, kål og gomadressing

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Spicy salat med nudler, kål og gomadressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g udonnudler eller linguine

½ spidskål

2 gulerødder

1 bakke bønnespirer

1 håndfuld mynte

1 håndfuld koriander

3 forårsløg

1-2 chilier

Gomadressing:

4 spsk. ristede sesamfrø

75 g mayonnaise

2 spsk. riseddike eller hvidvinseddike

2 spsk. soja

3 spsk. sesamolie

1 tsk. sukker

1-2 spsk. vand

Sådan gør du

Kog nudlerne efter pakkens anvisning, og skyl dem med koldt vand. Skær spidskål og gulerødder i tynde strimler, og bland med bønnespirer og hakket mynte, koriander samt forårsløg og chili i skiver. Til dressing blendes sesamfrø med mayonnaise, eddike, soja, sesamolie og sukker. Justér konsistensen med lidt vand, og hæld dressingen over salaten. Pynt evt. med ekstra krydderurter og chili. Tip: Salaten smager skønt som den er, men du kan også give den ekstra fylde ved at tilsætte lidt rester af kylling, gris eller oksekød i strimler. Eller prøv med et stykke grillet laks eller tofu i tern.

 

Energi pr. person: 2677KJ/640Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,4 g.
Kulhydrat: 10,7 g.
Fedt: 5,6 g.