Spicy lynstegt agurk og asparges med grillet laks

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Spicy lynstegt agurk og asparges med grillet laks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Lynstegte agurker:

2 agurker

1 bundt grønne asparges

2 fed hvidløg

1 rød chili

1 spsk. finthakket ingefær

1 spsk. vindruekerneolie

2 spsk. soja

2 spsk. hvidvins- eller riseddike

1 spsk. sesamfrø

 

Laks:

4 laksefileter

Salt og sort peber

1 spsk vindruekerneolie

Sådan gør du

Flæk agurkerne og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver eller stave. Knæk bunden af aspargesene og skær dem i 2-3 stykker på skrå. Hak hvidløg og chili fint.

Varm olien i en wok eller pande og kom hvidløg, chili og ingefær i. Tilsæt agurker, soja, eddike og sesamfrø og steg ved høj varme i et par min., bare til agurkerne er lune. Krydr laksen med salt, peber og olie og grill den 6-7 min. pr. side.

 

Energi pr. person: 1347KJ/322Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 1,7 g.
Fedt: 6,1 g.