Spicy gulerodssuppe med dukkah

fork and spoon
Forret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
½ rød chili
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
1½ l grøntsagsbouillon eller vand
Salt og peber
Dukkah:
50 g hasselnødder
2 spsk sesamfrø
1 tsk hel spids-kommen
1 tsk hele korianderfrø
10 sorte peberkorn
1 tsk groft salt
Olivenolie til servering

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skær løget i både og hak hvidløg groft. Fjern frøene fra chilien og skær den i grove stykker. Svits løgene i olie i en gryde og tilsæt hvidløg, gulerødder og chili. Kom spidskommen og gurkemeje i og vend det rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i 30 min. Blend suppen til den er cremet og smag til med salt og peber.

Til dukkah ristes hasselnødder i ovnen
i 10 min. ved 180°C. Gnid skallerne af.
I en tør pande ristes sesamfrø, spidskommen, korianderfrø og peber i et par minutter. Kom det i en morter sammen med salt og knus det groft. Server suppen med dryp af olivenolie og et drys dukkah.

Energi pr. person: 1141KJ/273Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 2 g.