HjemOpskrifterSpicy gulerodssuppe med dukkah

Spicy gulerodssuppe med dukkah

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg gulerødder
  • 1 zittauerløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chilipeber
  • 14 g olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1½ liter grøntsagsbouillon eller vand
  • salt og sort peber
dukkah:
  • 50 g hasselnødder
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt
  • 14 g olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker.

  • 2.
    Skær løget i både og hak hvidløg groft.

  • 3.
    Fjern frøene fra chilien og skær den i grove stykker.

  • 4.
    Svits løgene i olie i en gryde og tilsæt hvidløg, gulerødder og chili.

  • 5.
    Kom spidskommen og gurkemeje i og vend det rundt.

  • 6.
    Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i 30 min.

  • 7.
    Blend suppen til den er cremet og smag til med salt og peber.

  • 8.
    Til dukkah ristes hasselnødder i ovnen i 10 min. ved 180°C.

  • 9.
    Gnid skallerne af.

  • 10.
    I en tør pande ristes sesamfrø, spidskommen, korianderfrø og peber i et par minutter.

  • 11.
    Kom det i en morter sammen med salt og knus det groft.

  • 12.
    Server suppen med dryp af olivenolie og et drys dukkah.

  • 13.
    Energi pr. person: 1141KJ/273Kcal.

  • 14.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 1 g.

  • 15.
    Kulhydrat: 5,4 g.

  • 16.
    Fedt: 2 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4671 kj / 1116 kcal
Næringsindhold pr. 100g
173 kj / 41 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 11 %1.1 g
Kulhydrat: 33.9 %3.5 g
Fedt: 55.1 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;