HjemOpskrifterSpicy gulerodssuppe med dukkah

Spicy gulerodssuppe med dukkah

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg gulerod
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 rød chilipeber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1.5 liter grøntsagsbouillon eller vand
  • salt og sort peber
    dukkah:
    • 50 g hasselnødder
    • 2 spsk sesamfrø
    • 1 tsk hel spidskommen
    • 1 tsk korianderfrø
    • 10 sorte peberkorn
    • 1 tsk groft salt
    • olivenolie til servering

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker.

    • 2.
      Skær løget i både og hak hvidløg groft.

    • 3.
      Fjern frøene fra chilien og skær den i grove stykker.

    • 4.
      Svits løgene i olie i en gryde og tilsæt hvidløg, gulerødder og chili.

    • 5.
      Kom spidskommen og gurkemeje i og vend det rundt.

    • 6.
      Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i 30 min.

    • 7.
      Blend suppen til den er cremet og smag til med salt og peber.

    • 8.
      Til dukkah ristes hasselnødder i ovnen i 10 min. ved 180°C.

    • 9.
      Gnid skallerne af.

    • 10.
      I en tør pande ristes sesamfrø, spidskommen, korianderfrø og peber i et par minutter.

    • 11.
      Kom det i en morter sammen med salt og knus det groft.

    • 12.
      Server suppen med dryp af olivenolie og et drys dukkah.

    • 13.
      Energi pr. person: 1141KJ/273Kcal.

    • 14.
      Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 1 g.

    • 15.
      Kulhydrat: 5,4 g.

    • 16.
      Fedt: 2 g.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    4315 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    160 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.4 g
    Protein: 10.6 %1.0 g
    Kulhydrat: 34.2 %3.2 g
    Fedt: 55.2 %2.4 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;