Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Spicy gulerodssuppe med dukkah
Spicy gulerodssuppe med dukkah
Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kg gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
0.5 rød chilipeber
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
1.5 liter grøntsagsbouillon eller vand
salt og sort peber
dukkah:
50 g hasselnødder
2 spsk sesamfrø
1 tsk hel spidskommen
1 tsk korianderfrø
10 sorte peberkorn
1 tsk groft salt
olivenolie til servering
Sådan gør du
1.
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker.
2.
Skær løget i både og hak hvidløg groft.
3.
Fjern frøene fra chilien og skær den i grove stykker.
4.
Svits løgene i olie i en gryde og tilsæt hvidløg, gulerødder og chili.
5.
Kom spidskommen og gurkemeje i og vend det rundt.
6.
Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i 30 min.
7.
Blend suppen til den er cremet og smag til med salt og peber.
8.
Til dukkah ristes hasselnødder i ovnen i 10 min. ved 180°C.
9.
Gnid skallerne af.
10.
I en tør pande ristes sesamfrø, spidskommen, korianderfrø og peber i et par minutter.
11.
Kom det i en morter sammen med salt og knus det groft.
12.
Server suppen med dryp af olivenolie og et drys dukkah.
13.
Energi pr. person: 1141KJ/273Kcal.
14.
Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 1 g.
15.
Kulhydrat: 5,4 g.
16.
Fedt: 2 g.
Grøntsager
Forret
Hovedret
Suppe
SPISETID opskrift
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4093 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
151 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.4 g
Protein:
11.1 %
1.0 g
Kulhydrat:
36 %
3.2 g
Fedt:
52.9 %
2.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;