Spansk laksegryde med peberfrugt

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Laksegryde
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g laksesteaks
3 spsk. olivenolie til stegning
1 rød peberfrugt skåret i grove stykker
1 grøn peberfrugt skåret i grove stykker
1 gul peberfrugt skåret i grove stykker
500 g rensede små kartofler skåret i halve
1 løg skåret i tynde strimler
1 fed hvidløg, hakket
2 ds. hakket tomater
1 dl hønsebouillon
2 tsk. røget paprika
Salt og kværnet peber

Tilbehør: Grov brød

Pynt: Friske timianblade

Sådan gør du

Opvarm olivenolien i en stor sautépande eller gryde. Tilsæt peberfrugt, kartofler, løg og rist i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater og hønsebouillon.

Bring sautépanden/gryden i kog og læg låg på. Lad retten simre i ca. 12 min.

Smag til med røget paprika, salt og frisk kværnet peber.

Placer laksestykkerne på toppen af gryderetten og læg låget på igen. Lad simre i 8-10 min. til laksen er gennemstegt.

Drys med friske timianblade og server med brød.

 

Energi pr. person:
3413 KJ   (812 kcal)
 

Energifordeling pr. 100g
Protein: 28 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 36 %