Spansk fiskesuppe med tomater

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


600-700 g frisk lyssej

1 kg blåmuslinger



2 spsk. olivenolie

1 løg, grofthakket

2 fed hvidløg, i tynde skiver

1 dl hvidvin

1 ds. hele flåede tomater  

3 timiankviste

2 stk. laurbærblade

¼ rød chili

8 dl fiskebouillon eller 
grøntsagsbouillon



Tilbehør:

Hvidløgsbrød med persille

Sådan gør du

Rens blåmuslingerne for ”skæg”, og skyl dem i koldt vand. De muslinger der er åbne kasseres.
Skær lyssejfileten i tern på 3x3 cm.

Varm olivenolie op i en stor gryde. Sauter løg og hvidløg uden det bruner i 3 min. Kom hvidvin ved sammen med flåede tomater, timiankviste, laurbærblade, ¼ rød chili, bouillon og lad suppen koge i 20 min. Kom muslinger i suppen og lad dem koge med i 5-7 min. Kom lyssej stykker forsigtigt i suppen. Krydr med salt og peber og servér straks i dybe store tallerkener. Server med hvidløgsbrød.