4 personer
600-700 g frisk lyssej
1 kg blåmuslinger
2 spsk. olivenolie
1 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, i tynde skiver
1 dl hvidvin
1 ds. hele flåede tomater
3 timiankviste
2 stk. laurbærblade
¼ rød chili
8 dl fiskebouillon eller
grøntsagsbouillon
Tilbehør:
Hvidløgsbrød med persille
Rens blåmuslingerne for ”skæg”, og skyl dem i koldt vand. De muslinger der er åbne kasseres.
Skær lyssejfileten i tern på 3x3 cm.
Varm olivenolie op i en stor gryde. Sauter løg og hvidløg uden det bruner i 3 min. Kom hvidvin ved sammen med flåede tomater, timiankviste, laurbærblade, ¼ rød chili, bouillon og lad suppen koge i 20 min. Kom muslinger i suppen og lad dem koge med i 5-7 min. Kom lyssej stykker forsigtigt i suppen. Krydr med salt og peber og servér straks i dybe store tallerkener. Server med hvidløgsbrød.