HjemOpskrifterSpansk fiskesuppe med tomater

Spansk fiskesuppe med tomater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g frisk lyssejfilet
  • 1 kg friske blåmuslinger i skal
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 zittauerløg
  • 2 fed hvidløg i tynde skriver
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dåse hele flåede tomater
  • 3 friske timiankviste
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk rød chilipeber
  • 8 dl grønsags- eller fiskebouillon

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rens blåmuslingerne for ”skæg”, og skyl dem i koldt vand.

  • 2.
    De muslinger der er åbne kasseres.

  • 3.
    Skær lyssejfileten i tern på 3x3 cm.

  • 4.
    Varm olivenolie op i en stor gryde.

  • 5.
    Sauter løg og hvidløg uden det bruner i 3 min.

  • 6.
    Kom hvidvin ved sammen med flåede tomater, timiankviste, laurbærblade, ¼ rød chili, bouillon og lad suppen koge i 20 min.

  • 7.
    Kom muslinger i suppen og lad dem koge med i 5-7 min.

  • 8.
    Kom lyssej stykker forsigtigt i suppen.

  • 9.
    Krydr med salt og peber og servér straks i dybe store tallerkener.

  • 10.
    Server med hvidløgsbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8037 kj / 1921 kcal
Næringsindhold pr. 100g
258 kj / 62 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 56.1 %8.5 g
Kulhydrat: 13.9 %2.1 g
Fedt: 26.5 %1.8 g
Alkohol: 3.5 %0.3 g
;