HjemOpskrifterSpansk fiskesuppe med tomater

Spansk fiskesuppe med tomater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g frisk lyssejfileter
  • 1 kg frisk blåmusling i skal
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg i tynde skriver
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dåse hele flået tomat
  • 3 timianblade
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk rød chilipeber
  • 8 dl grønsags- eller fiskebouillon

    Sådan gør du

    • 1.
      Rens blåmuslingerne for ”skæg”, og skyl dem i koldt vand.

    • 2.
      De muslinger der er åbne kasseres.

    • 3.
      Skær lyssejfileten i tern på 3x3 cm.

    • 4.
      Varm olivenolie op i en stor gryde.

    • 5.
      Sauter løg og hvidløg uden det bruner i 3 min.

    • 6.
      Kom hvidvin ved sammen med flåede tomater, timiankviste, laurbærblade, ¼ rød chili, bouillon og lad suppen koge i 20 min.

    • 7.
      Kom muslinger i suppen og lad dem koge med i 5-7 min.

    • 8.
      Kom lyssej stykker forsigtigt i suppen.

    • 9.
      Krydr med salt og peber og servér straks i dybe store tallerkener.

    • 10.
      Server med hvidløgsbrød.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    7751 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    248 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.2 g
    Protein: 57.7 %8.4 g
    Kulhydrat: 13.3 %1.9 g
    Fedt: 25.3 %1.7 g
    Alkohol: 3.7 %0.3 g
    ;