4 personer
2 zittauerløg
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
1 zucchini
2 gulerødder
1 spsk olivenolie
500 g hakket oksekød 8-14 %
1 dl rødvin
50 g tomatpasta
1 stk laurbærblade
2 ds hakkede tomater
1 oksebouillonterning
1 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
400 g spaghetti
Pynt:
50 g parmesan
1 dl basilikum
1 tsk friskkværnet sort peber
Hak zittauerløg, hvidløg, selleri, zucchini og gulerødder i fine tern. Brun alle grøntsagerne på en varm stegepande sammen med olivenolie i cirka 5 minutter, eller til de har en let gylden farve.
Tilsæt nu det hakkede oksekød, og brun det godt af på panden. Tilsæt rødvin, tomatpasta og laurbærblade, og lad det koge i cirka 10 minutter. Tilsæt hakkede tomater og oksebouillon. Lad det simre i cirka 40 minutter, til kødet er mørt og har trukket smag fra grøntsagerne.
Kog spaghetti for sig efter anvisning på pakken. Skær parmesan i flager.
Servér spaghetti bolognese med flager af parmesan, rigeligt med friskkværnet sort peber og frisk basilikum.
Tip: Hvis du har grøntsager tilovers i køleskabet, kan du sagtens bruge disse - eksempelvis peberfrugt, svampe eller aubergine.
Energi pr. person: 3304 kJ / 786 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g
Kulhydrat: 14,5 g
Fedt: 3 g
Alkohol: 0,5 g