HjemOpskrifterSpaghetti bolognese med oksekød og grøntsager

Spaghetti bolognese med oksekød og grøntsager

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 zucchini
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød 8-14 %
  • 1 dl rødvin
  • 50 g tomatpasta
  • 1 laurbærblad
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tern oksebouillon
  • 1 tsk salt
  • 0.5 spsk friskkværnet peber
  • 400 g tørret spaghetti
Pynt
  • 50 g parmigiano reggiano
  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 spsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Hak zittauerløg, hvidløg, selleri, zucchini og gulerødder i fine tern.

  • 2.
    Brun alle grøntsagerne på en varm stegepande sammen med olivenolie i cirka 5 minutter, eller til de har en let gylden farve.

  • 3.
    Tilsæt nu det hakkede oksekød, og brun det godt af på panden.

  • 4.
    Tilsæt rødvin, tomatpasta og laurbærblade, og lad det koge i cirka 10 minutter.

  • 5.
    Tilsæt hakkede tomater og oksebouillon.

  • 6.
    Lad det simre i cirka 40 minutter, til kødet er mørt og har trukket smag fra grøntsagerne.

  • 7.
    Kog spaghetti for sig efter anvisning på pakken.

  • 8.
    Skær parmesan i flager.

  • 9.
    Servér spaghetti bolognese med flager af parmesan, rigeligt med friskkværnet sort peber og frisk basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12970 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
488 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 24.2 %6.9 g
Kulhydrat: 46 %13.2 g
Fedt: 27.3 %3.6 g
Alkohol: 2.5 %0.4 g
;