Spaghetti bolognese med oksekød og grøntsager

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Spaghetti bolognese med oksekød og grøntsager
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 zittauerløg

2 fed hvidløg

2 stilke bladselleri

1 zucchini

2 gulerødder

1 spsk olivenolie

500 g hakket oksekød 8-14 %

1 dl rødvin 

50 g tomatpasta

1 stk laurbærblade

2 ds hakkede tomater

1 oksebouillonterning

1 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

400 g spaghetti

 

Pynt:

50 g parmesan 

1 dl basilikum

1 tsk friskkværnet sort peber
 

Sådan gør du

Hak zittauerløg, hvidløg, selleri, zucchini og gulerødder i fine tern. Brun alle grøntsagerne på en varm stegepande sammen med olivenolie i cirka 5 minutter, eller til de har en let gylden farve.

Tilsæt nu det hakkede oksekød, og brun det godt af på panden. Tilsæt rødvin, tomatpasta og laurbærblade, og lad det koge i cirka 10 minutter. Tilsæt hakkede tomater og oksebouillon. Lad det simre i cirka 40 minutter, til kødet er mørt og har trukket smag fra grøntsagerne. 

Kog spaghetti for sig efter anvisning på pakken. Skær parmesan i flager. 

Servér spaghetti bolognese med flager af parmesan, rigeligt med friskkværnet sort peber og frisk basilikum.

Tip: Hvis du har grøntsager tilovers i køleskabet, kan du sagtens bruge disse - eksempelvis peberfrugt, svampe eller aubergine. 

 

Energi pr. person: 3304 kJ / 786 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g
Kulhydrat: 14,5 g
Fedt: 3 g
Alkohol: 0,5 g