Spaghetti med artiskokker, mozzarella, ærter og citron

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Spaghetti med artiskokker
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 store artiskokker

2 spsk citronsaft

1 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

1 glas tør hvidvin

400 g spaghetti

 Salt og sort peber

 200 g ærter

250 g frisk mozzarella

1 tsk revet citronskal

 Evt. 1 håndfuld mynte

Sådan gør du

Skær det nederste af stokken af artiskokkerne og skær den øverste halvdel af blomsten af. Skær rundt om resten af blomsten, så de ydre blade alle skæres væk helt ind til de inderste tynde blade. Skræl stokken. Fjern fimrehårene i midten af blomsten. Læg hver klargjorte artiskok i koldt vand med citronsaft i. Skær artiskokkerne i tynde både. Hak hvidløget fint. Varm olien i en pande og kom artiskokkerne i. Steg et par minutter ved middel varme. Tilsæt så hvidløg og steg videre i 1 min. Kom hvidvin i og lad det simre under låg i 10 min.

Kog imens pastaen al dente i godt saltet vand. Gem 1½ dl af kogevandet, inden det sigtes fra. Kom ærter i panden med artiskokker og giv det 1 min. før spaghetti og det gemte kogevand tilsættes. Riv mozzarellaen i stykker og vend sammen med pastaen. Krydr med citronskal, salt og peber, og drys evt. med mynte.

 

Energi pr. person: 3055KJ/730Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 11,2 g.

Kulhydrat: 28,5 g.

Fedt: 7,8 g.