HjemOpskrifterSpaghetti med artiskokker, mozzarella, ærter og citron

Spaghetti med artiskokker, mozzarella, ærter og citron

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 artiskokker
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 dl tør hvidvin
  • 400 g tørret spaghetti
  • groft salt
  • sort peber
  • 200 g ærter
  • 250 g friske mozzarella oste
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • Evt. 1 håndfuld mynte

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær det nederste af stokken af artiskokkerne og skær den øverste halvdel af blomsten af.

  • 2.
    Skær rundt om resten af blomsten, så de ydre blade alle skæres væk helt ind til de inderste tynde blade.

  • 3.
    Skræl stokken.

  • 4.
    Fjern fimrehårene i midten af blomsten.

  • 5.
    Læg hver klargjorte artiskok i koldt vand med citronsaft i.

  • 6.
    Skær artiskokkerne i tynde både.

  • 7.
    Hak hvidløget fint.

  • 8.
    Varm olien i en pande og kom artiskokkerne i. Steg et par minutter ved middel varme.

  • 9.
    Tilsæt så hvidløg og steg videre i 1 min.

  • 10.
    Kom hvidvin i og lad det simre under låg i 10 min.

  • 11.
    Kog imens pastaen al dente i godt saltet vand.

  • 12.
    Gem 1½ dl af kogevandet, inden det sigtes fra.

  • 13.
    Kom ærter i panden med artiskokker og giv det 1 min. før spaghetti og det gemte kogevand tilsættes.

  • 14.
    Riv mozzarellaen i stykker og vend sammen med pastaen.

  • 15.
    Krydr med citronskal, salt og peber, og drys evt. med mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12522 kj / 2993 kcal
Næringsindhold pr. 100g
709 kj / 169 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.4 g
Protein: 15.6 %6.5 g
Kulhydrat: 46.7 %19.5 g
Fedt: 33.1 %6.3 g
Alkohol: 4.6 %1.1 g
;