HjemOpskrifterSouvlaki med tzatziki

Souvlaki med tzatziki

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 træspyd
  • 1 kg nakkefilet skåret i tern
  • 20 g olivenolie
  • frisk timian
  • havsalt og kværnet peber
    tzatziki:
    • 250 g Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
    • 1 presset fed hvidløg
    • 350 g agurker
    • 1 tsk groft salt

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Bland yoghurt med hvidløg og lad det trække et par timer på køl.

    • 2.
      Riv agurkerne groft på et rivejern og vend dem med salt.

    • 3.
      Kom dem i en sigte i ca. 1 time så vandet kan løbe fra.

    • 4.
      Vend agurk med yoghurtblandingen og smag til med salt og peber.

    • 5.
      Fordel kødet på spyddene og vend dem med olivenolie, timian samt salt og peber.

    • 6.
      Grill dem på en brandvarm grillpande i ca. 8-10 minutter - vend et par gange undervejs.

    • 7.
      Servér spyddene med tzatziki og evt. lidt groft brød.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    9902 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    608 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.0 g
    Protein: 34.3 %12.3 g
    Kulhydrat: 3.3 %1.2 g
    Fedt: 62.4 %10.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;