Souvlaki med tzatziki

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg nakkefilet skåret i tern

8 træspyd

20 g olivenolie

Frisk plukket timian

Havsalt og kværnet peber

 

Tzatziki

250 g græsk inspireret yoghurt 10%

1 fed presset hvidløg

350 g agurk

1 tsk. groft salt

Sådan gør du

Bland yoghurt med hvidløg og lad det trække et par timer på køl. Riv agurkerne groft på et rivejern og vend dem med salt. Kom dem i en sigte i ca. 1 time så vandet kan løbe fra. Vend agurk med yoghurtblandingen og smag til med salt og peber.

Fordel kødet på spyddene og vend dem med olivenolie, timian samt salt og peber. Grill dem på en brandvarm grillpande i ca. 8-10 minutter - vend et par gange undervejs. Servér spyddene med tzatziki og evt. lidt groft brød.

 

Energi pr. person:
2999 kJ (714 kcal)

Energifordeling pr. 100g:
Protein: 33,4 %
Fedt: 50,9 %
Kulhydrat: 15,7 %