Sous vide vikingkøller med bagte kartofler med krydderurtesmør, hvidløgsbrød og grillede majskolber

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
sous_vide_vikingkoeller_af_griss
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. grillkøller af gris (700 g)

4 hele bagekartofler

1 baguette

4 hele majskolber

 

Krydderurtesmør:

200 g smør

2 dl hakket bredbladet persille

Saft af ½ citron

3 fed hvidløg

Salt og peber

 

Pynt:

Krydderurter

Sådan gør du

Ovnstegning: 20 minutter ved 180°C. Grill: 8 minutter på hver side ved direkte varme.

Skrub de hele bagekartofler og læg dem i ovnen i 1,5 time eller pak dem ind i folie, og grill dem i 1-1,5 time. Blend smør med persille, citronsaft, knust hvidløg, salt og peber til en ensartet konsistens. Kom krydderurteblandingen på køl indtil brug. Tilbered sous vide vikingkøller efter forskriften. Varm en gryde op med vand til det koger. Pil de yderste blade af hver majskolbe og kog dem i 15 minutter, til majsene er møre. Grill dem i 5 minutter. Skær overfladen på baguetten i tern i ca. 1,5 cm tykkelse. Smør 1/3 af krydderurtesmørret ovenpå baguetten og grill det i 8-10 minutter. Hold øje undervejs. Anret vikingkøller med bagt kartoffel med krydderurtesmør, majskolbe og hvidløgsbrød.

 

Energi pr. person: 5007 kJ / 1192 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Fedt: 8,0 g
Kulhydrat: 18,5 g