4 personer
4 stk. grillkøller af gris (700 g)
4 hele bagekartofler
1 baguette
4 hele majskolber
Krydderurtesmør:
200 g smør
2 dl hakket bredbladet persille
Saft af ½ citron
3 fed hvidløg
Salt og peber
Pynt:
Krydderurter
Ovnstegning: 20 minutter ved 180°C. Grill: 8 minutter på hver side ved direkte varme.
Skrub de hele bagekartofler og læg dem i ovnen i 1,5 time eller pak dem ind i folie, og grill dem i 1-1,5 time. Blend smør med persille, citronsaft, knust hvidløg, salt og peber til en ensartet konsistens. Kom krydderurteblandingen på køl indtil brug. Tilbered sous vide vikingkøller efter forskriften. Varm en gryde op med vand til det koger. Pil de yderste blade af hver majskolbe og kog dem i 15 minutter, til majsene er møre. Grill dem i 5 minutter. Skær overfladen på baguetten i tern i ca. 1,5 cm tykkelse. Smør 1/3 af krydderurtesmørret ovenpå baguetten og grill det i 8-10 minutter. Hold øje undervejs. Anret vikingkøller med bagt kartoffel med krydderurtesmør, majskolbe og hvidløgsbrød.
Energi pr. person: 5007 kJ / 1192 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Fedt: 8,0 g
Kulhydrat: 18,5 g