HjemOpskrifterSous vide vikingkøller med bagte kartofler med krydderurtesmør, hvidløgsbrød og grillede majskolber

Sous vide vikingkøller med bagte kartofler med krydderurtesmør, hvidløgsbrød og grillede majskolber

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 grillet dyrekøller af gris (700 g)
  • 4 hele bagekartofler
  • 1 flute
  • 4 hele majskolber
krydderurtesmør:
  • 200 g smør
  • 2 dl hakket bredbladet persille
  • saft af ½ citron (usprøjtet)
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
pynt:
  • krydderurter

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Ovnstegning: 20 minutter ved 180°C.

  • 2.
    Grill: 8 minutter på hver side ved direkte varme.

  • 3.
    Skrub de hele bagekartofler og læg dem i ovnen i 1,5 time eller pak dem ind i folie, og grill dem i 1-1,5 time.

  • 4.
    Blend smør med persille, citronsaft, knust hvidløg, salt og peber til en ensartet konsistens.

  • 5.
    Kom krydderurteblandingen på køl indtil brug.

  • 6.
    Tilbered sous vide vikingkøller efter forskriften.

  • 7.
    Varm en gryde op med vand til det koger.

  • 8.
    Pil de yderste blade af hver majskolbe og kog dem i 15 minutter, til majsene er møre.

  • 9.
    Grill dem i 5 minutter.

  • 10.
    Skær overfladen på baguetten i tern i ca. 1,5 cm tykkelse.

  • 11.
    Smør 1/3 af krydderurtesmørret ovenpå baguetten og grill det i 8-10 minutter.

  • 12.
    Hold øje undervejs.

  • 13.
    Anret vikingkøller med bagt kartoffel med krydderurtesmør, majskolbe og hvidløgsbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
45493 kj / 10873 kcal
Næringsindhold pr. 100g
514 kj / 123 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 57.8 %17.5 g
Kulhydrat: 14.5 %4.4 g
Fedt: 27.7 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;