Sommerspaghetti med rå tomater og basilikum

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Sommerspaghetti med rå tomater og basilikum
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 tykke skiver daggammelt

hvedebrød uden kerner

1 fed hvidløg

1+2 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

500 g cherrytomater

1 håndfuld frisk basilikum

400 g spaghetti

Sådan gør du

Riv brødet til rasp – eller blend det i en foodprocesssor. Bland det med knust hvidløg, 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber. Bred brødkrummerne ud på en bageplade med bagepapir og rist det sprødt i ovnen ved 190°C i 5-10 min. Skær tomaterne i kvarte og vend med resten af olien. Krydr med salt og peber. Kog pastaen al dente og gem 1 dl af pastavandet. Vend pastaen med tomater, kogevand og itureven basilikum og drys brødkrummerne over.

 

Energi pr. person: 2312KJ/553Kcal.  

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g.
Kulhydrat: 33,1 g.
Fedt: 4,3 g.