HjemOpskrifterSommerspaghetti med rå tomater og basilikum

Sommerspaghetti med rå tomater og basilikum

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skiver daggammelt hvedebrød uden kerner
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 500 g cherrytomater
  • 1 dl frisk basilikum
  • 400 g tørret spaghetti

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Riv brødet til rasp – eller blend det i en foodprocesssor.

  • 2.
    Bland det med knust hvidløg, 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber.

  • 3.
    Bred brødkrummerne ud på en bageplade med bagepapir og rist det sprødt i ovnen ved 190°C i 5-10 min.

  • 4.
    Skær tomaterne i kvarte og vend med resten af olien.

  • 5.
    Krydr med salt og peber.

  • 6.
    Kog pastaen al dente og gem 1 dl af pastavandet.

  • 7.
    Vend pastaen med tomater, kogevand og itureven basilikum og drys brødkrummerne over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9149 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
854 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 11.7 %5.9 g
Kulhydrat: 67.3 %33.8 g
Fedt: 21 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;