4 personer
2 tykke skiver daggammelt
hvedebrød uden kerner
1 fed hvidløg
1+2 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
500 g cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
400 g spaghetti
Riv brødet til rasp – eller blend det i en foodprocesssor. Bland det med knust hvidløg, 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber. Bred brødkrummerne ud på en bageplade med bagepapir og rist det sprødt i ovnen ved 190°C i 5-10 min. Skær tomaterne i kvarte og vend med resten af olien. Krydr med salt og peber. Kog pastaen al dente og gem 1 dl af pastavandet. Vend pastaen med tomater, kogevand og itureven basilikum og drys brødkrummerne over.
Energi pr. person: 2312KJ/553Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g.
Kulhydrat: 33,1 g.
Fedt: 4,3 g.