Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Sommersød rabarbertærte med pistacie og kandiseret lime

60-90 min
6 personer

Ingredienser

350 g røde rabarber

 

Tærtedej:

100 g smør

75 flormelis

½ tsk salt

200 g hvedemel

1 æg

 

Vaniljecreme:

2 æggeblommer

3 spsk sukker

2 spsk maizenamel

2,5 dl mælk

½ tsk vaniljepulver

 

Kandiseret limeskal:

Skal af 2 lime

1/2 dl vand

1 dl sukker

 

Topping:

30 g pistacienødder

Kandiseret limeskal

Om råvarerne

Skær koldt smør i tern, kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Ælt smør og melblanding og tilsæt 1 æg til at samle dejen. Ælt det hele sammen til en kugle, dæk skålen med film og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Til vaniljecremen piskes æggeblommer med sukker og maizenamel. Varm en gryde med mælk og vaniljepulver op til kogepunktet. Hæld den kogende mælk i æggeblandingen lidt efter lidt. Kom hele blandingen tilbage i gryden og lad cremen koge i 1-2 minutter under konstant omrøring. Kom cremen i en skål, og lad den afkøle til stuetemperatur.

Rul dejen ud på et stykke husholdningsfilm med en kagerulle og placér den i en smurt tærteform på ca. 20 cm. i diameter. Pres kanterne ind i formen og stik i bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180°C i 10 minutter, og lad herefter bunden afkøle lidt. Skyl rabarber og skær dem i skiver à 1 cm.

Til kandiseret limeskal koges sukker og vand op til en kraftig sukkerlage. Kom limestrimler i den lune sukkerlage i 10 minutter. Tag limestrimler op og kom dem på et stykke bagepapir. Hak pistacienødderne groft.

Fordel afkølet vaniljecreme på den forbagte bund, læg rabarberstykkerne i et flot mønster rundt i kanten fra yderst til inderst. Bag tærten færdig midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter. Ved servering pyntes rabarbertærten med hakkede pistacienødder og kandiseret limeskal.

 

Energi pr. person: 1802 kJ / 429 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 27,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Rabarbertærte

Skær koldt smør i tern, kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Ælt smør og melblanding og tilsæt 1 æg til at samle dejen. Ælt det hele sammen til en kugle, dæk skålen med film og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Til vaniljecremen piskes æggeblommer med sukker og maizenamel. Varm en gryde med mælk og vaniljepulver op til kogepunktet. Hæld den kogende mælk i æggeblandingen lidt efter lidt. Kom hele blandingen tilbage i gryden og lad cremen koge i 1-2 minutter under konstant omrøring. Kom cremen i en skål, og lad den afkøle til stuetemperatur.

Rul dejen ud på et stykke husholdningsfilm med en kagerulle og placér den i en smurt tærteform på ca. 20 cm. i diameter. Pres kanterne ind i formen og stik i bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180°C i 10 minutter, og lad herefter bunden afkøle lidt. Skyl rabarber og skær dem i skiver à 1 cm.

Til kandiseret limeskal koges sukker og vand op til en kraftig sukkerlage. Kom limestrimler i den lune sukkerlage i 10 minutter. Tag limestrimler op og kom dem på et stykke bagepapir. Hak pistacienødderne groft.

Fordel afkølet vaniljecreme på den forbagte bund, læg rabarberstykkerne i et flot mønster rundt i kanten fra yderst til inderst. Bag tærten færdig midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter. Ved servering pyntes rabarbertærten med hakkede pistacienødder og kandiseret limeskal.

 

Energi pr. person: 1802 kJ / 429 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 27,0 g