Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Sommersød rabarbertærte med pistacie og kandiseret lime
Sommersød rabarbertærte med pistacie og kandiseret lime
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
350 g røde rabarber
tærtedej:
100 g smør
75 g flormelis
0.5 tsk salt
200 g hvedemel
1 æg
vaniljecreme:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk Maizena majsstivelse
2.5 dl mælk
0.5 tsk vaniljesukker
kandiseret limeskal:
skal af 2 limefrugter
0.5 dl vand
1 spsk sukker
topping:
30 g usaltede pistacienødder
kandiseret limeskal (usprøjtet)
Sådan gør du
1.
Skær koldt smør i tern, kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel.
2.
Ælt smør og melblanding og tilsæt 1 æg til at samle dejen.
3.
Ælt det hele sammen til en kugle, dæk skålen med film og stil den i køleskabet i 30 minutter.
4.
Til vaniljecremen piskes æggeblommer med sukker og maizenamel.
5.
Varm en gryde med mælk og vaniljepulver op til kogepunktet.
6.
Hæld den kogende mælk i æggeblandingen lidt efter lidt.
7.
Kom hele blandingen tilbage i gryden og lad cremen koge i 1-2 minutter under konstant omrøring.
8.
Kom cremen i en skål, og lad den afkøle til stuetemperatur.
9.
Rul dejen ud på et stykke husholdningsfilm med en kagerulle og placér den i en smurt tærteform på ca. 20 cm. i diameter.
10.
Pres kanterne ind i formen og stik i bunden med en gaffel.
11.
Forbag tærtebunden ved 180°C i 10 minutter, og lad herefter bunden afkøle lidt.
12.
Skyl rabarber og skær dem i skiver à 1 cm.
13.
Til kandiseret limeskal koges sukker og vand op til en kraftig sukkerlage.
14.
Kom limestrimler i den lune sukkerlage i 10 minutter.
15.
Tag limestrimler op og kom dem på et stykke bagepapir.
16.
Hak pistacienødderne groft.
17.
Fordel afkølet vaniljecreme på den forbagte bund, læg rabarberstykkerne i et flot mønster rundt i kanten fra yderst til inderst.
18.
Bag tærten færdig midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.
19.
Ved servering pyntes rabarbertærten med hakkede pistacienødder og kandiseret limeskal.
20.
Energi pr. person: 1802 kJ / 429 kcal Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 4,5 g Fedt: 10,0 g Kulhydrat: 27,0 g.
Tærter
Brød og kager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11315 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
822 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.8 g
Protein:
6.9 %
3.3 g
Kulhydrat:
55.7 %
27.0 g
Fedt:
37.4 %
8.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;