Sommersød rabarbertærte med pistacie og kandiseret lime

60-90 min
6 personer

Ingredienser

1 stk. tærteform med aftagelig bund, ca. 20 cm i diameter.

350 g røde rabarber

 

Tærtedej:

100 g smør

75 flormelis

½ tsk salt

200 g hvedemel

1 æg

 

Vaniljecreme:

2 æggeblommer

3 spsk sukker

2 spsk maizenamel

2,5 dl mælk

½ tsk vaniljepulver

 

Kandiseret limeskal:

Skal af 2 lime

1/2 dl vand

1 dl sukker

 

Topping:

30 g pistacienødder

Kandiseret limeskal

Skær koldt smør i tern, kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Ælt smør og melblanding og tilsæt 1 æg til at samle dejen. Ælt det hele sammen til en kugle, dæk skålen med film og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Til vaniljecremen piskes æggeblommer med sukker og maizenamel. Varm en gryde med mælk og vaniljepulver op til kogepunktet. Hæld den kogende mælk i æggeblandingen lidt efter lidt. Kom hele blandingen tilbage i gryden og lad cremen koge i 1-2 minutter under konstant omrøring. Kom cremen i en skål, og lad den afkøle til stuetemperatur.

Rul dejen ud på et stykke husholdningsfilm med en kagerulle og placér den i en smurt tærteform på ca. 20 cm. i diameter. Pres kanterne ind i formen og stik i bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180°C i 10 minutter, og lad herefter bunden afkøle lidt. Skyl rabarber og skær dem i skiver à 1 cm.

Til kandiseret limeskal koges sukker og vand op til en kraftig sukkerlage. Kom limestrimler i den lune sukkerlage i 10 minutter. Tag limestrimler op og kom dem på et stykke bagepapir. Hak pistacienødderne groft.

Fordel afkølet vaniljecreme på den forbagte bund, læg rabarberstykkerne i et flot mønster rundt i kanten fra yderst til inderst. Bag tærten færdig midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter. Ved servering pyntes rabarbertærten med hakkede pistacienødder og kandiseret limeskal.

 

Energi pr. person: 1802 kJ / 429 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 10,0 g

Kulhydrat: 27,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Sommersød rabarbartærte med pistacie og kandiseret lime

Skær koldt smør i tern, kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Ælt smør og melblanding og tilsæt 1 æg til at samle dejen. Ælt det hele sammen til en kugle, dæk skålen med film og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Til vaniljecremen piskes æggeblommer med sukker og maizenamel. Varm en gryde med mælk og vaniljepulver op til kogepunktet. Hæld den kogende mælk i æggeblandingen lidt efter lidt. Kom hele blandingen tilbage i gryden og lad cremen koge i 1-2 minutter under konstant omrøring. Kom cremen i en skål, og lad den afkøle til stuetemperatur.

Rul dejen ud på et stykke husholdningsfilm med en kagerulle og placér den i en smurt tærteform på ca. 20 cm. i diameter. Pres kanterne ind i formen og stik i bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180°C i 10 minutter, og lad herefter bunden afkøle lidt. Skyl rabarber og skær dem i skiver à 1 cm.

Til kandiseret limeskal koges sukker og vand op til en kraftig sukkerlage. Kom limestrimler i den lune sukkerlage i 10 minutter. Tag limestrimler op og kom dem på et stykke bagepapir. Hak pistacienødderne groft.

Fordel afkølet vaniljecreme på den forbagte bund, læg rabarberstykkerne i et flot mønster rundt i kanten fra yderst til inderst. Bag tærten færdig midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter. Ved servering pyntes rabarbertærten med hakkede pistacienødder og kandiseret limeskal.

 

Energi pr. person: 1802 kJ / 429 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 10,0 g

Kulhydrat: 27,0 g