Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Them Andelsmejeri
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Sommerlam med grillet grønt og ansjosvinaigrette
Sommerlam med grillet grønt og ansjosvinaigrette
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
grillet grønt:
1 zucchini
2 røde peberfrugter
1 rødløg
olie
ciabattabrød i skiver
ansjosvinaigrette:
1 dåse ansjosfilet
1 dl sort oliven
1 dl bredbladet persille
1 citron (usprøjtet)
1 dl olivenolie
grønt lam:
1 lammekrone
1 rosmarinkvist
1 timianblad
1 frisk salvieblad
Sådan gør du
1.
Grillet grønt: Peberfrugterne grilles ved høj varme i 15-18 min., til de er helt sorte.
2.
Køl dem let af.
3.
Skær zucchini i tykke skiver og vendes med olie.
4.
Grill skiverne på skærefladen sammen med rødløget.
5.
Befri de afkølede peberfrugter for skind og kernehus, og grill dem.
6.
Grill brødet, og anret det med grønsager og ansjosvinaigrette over.
7.
Ansjosvinaigrette: Dræn olien fra ansjoserne, og hak dem groft.
8.
Hak persille og oliven groft.
9.
Vend alt sammen og tilsæt olivenolie og citron til en vinaigrette.
10.
Grønt lam: Pak lammekronen i urterne, og bind dem op med kødsnor, så urterne sidder tæt til kødet.
11.
Grill lammekronen af, til den får flot grillskorpe, og træk den til side.
12.
Grill den ved indirekte varme i 12-14 min.
13.
Lad kronen trække tildækket 6-10 min., og befri den for urterne.
14.
Giv den til sidst 2 min. på grillen ved direkte varme.
15.
Skær kronen i flotte koteletter, og drys med salt og peber.
Grøntsager
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5186 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
461 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
5.1 %
1.4 g
Kulhydrat:
14.2 %
3.8 g
Fedt:
80.7 %
10.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;