HjemOpskrifterSommerlam med grillet grønt og ansjosvinaigrette

Sommerlam med grillet grønt og ansjosvinaigrette

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
grillet grønt:
  • 1 zucchini
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rødløg
  • olie
  • ciabattabrød i skiver
ansjosvinaigrette:
  • 1 dåse ansjosfilet
  • 1 dl sort oliven
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 dl olivenolie
grønt lam:
  • 1 lammekrone
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 timianblad
  • 1 frisk salvieblad

Sådan gør du

  • 1.
    Grillet grønt: Peberfrugterne grilles ved høj varme i 15-18 min., til de er helt sorte.

  • 2.
    Køl dem let af.

  • 3.
    Skær zucchini i tykke skiver og vendes med olie.

  • 4.
    Grill skiverne på skærefladen sammen med rødløget.

  • 5.
    Befri de afkølede peberfrugter for skind og kernehus, og grill dem.

  • 6.
    Grill brødet, og anret det med grønsager og ansjosvinaigrette over.

  • 7.
    Ansjosvinaigrette: Dræn olien fra ansjoserne, og hak dem groft.

  • 8.
    Hak persille og oliven groft.

  • 9.
    Vend alt sammen og tilsæt olivenolie og citron til en vinaigrette.

  • 10.
    Grønt lam: Pak lammekronen i urterne, og bind dem op med kødsnor, så urterne sidder tæt til kødet.

  • 11.
    Grill lammekronen af, til den får flot grillskorpe, og træk den til side.

  • 12.
    Grill den ved indirekte varme i 12-14 min.

  • 13.
    Lad kronen trække tildækket 6-10 min., og befri den for urterne.

  • 14.
    Giv den til sidst 2 min. på grillen ved direkte varme.

  • 15.
    Skær kronen i flotte koteletter, og drys med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5186 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
461 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 5.1 %1.4 g
Kulhydrat: 14.2 %3.8 g
Fedt: 80.7 %10.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;