Sommercrumble på grill med jordbær, hindbær og rabarber

30-60 min
4 personer

Ingredienser

100 g marcipan

125 g hvedemel

75 g smeltet smør

50 g rørsukker

40 g grovvalsede havregryn

½ tsk. kardemomme

250 g jordbær

150 g rabarber

125 g hindbær

50 g rørsukker

1 spsk. Maizena majsstivelse

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. smør

Om råvarerne

Smuldr marcipanen sammen med hvedemel og bland med smeltet smør, 50 g rørsukker, havregryn og kardemomme. Skær jordbær i kvarte og skær rabarber i tykke skiver. Bland med hindbær, rørsukker, maizena og vaniljesukker. Smør en støbejernsform eller andet der kan tåle ovn/grill med smør og kom frugten i bunden. Top med crumbleblandingen og grill ved indirekte varme eller bag ved ca. 190°C i 15-20 min. Spis med f.eks.vaniljeis.

 

Energi pr. person: 2287KJ/547Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g.
Kulhydrat: 30,1 g.
Fedt: 10 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Sommercrumble på grill med jordbær, hindbær og rabarber

Smuldr marcipanen sammen med hvedemel og bland med smeltet smør, 50 g rørsukker, havregryn og kardemomme. Skær jordbær i kvarte og skær rabarber i tykke skiver. Bland med hindbær, rørsukker, maizena og vaniljesukker. Smør en støbejernsform eller andet der kan tåle ovn/grill med smør og kom frugten i bunden. Top med crumbleblandingen og grill ved indirekte varme eller bag ved ca. 190°C i 15-20 min. Spis med f.eks.vaniljeis.

 

Energi pr. person: 2287KJ/547Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g.
Kulhydrat: 30,1 g.
Fedt: 10 g.