Sommer gris og ærtesuppe

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g. bryst i skiver af dansk Frilandsgris
500 g. ærter. Fra frost eller friske
1 dl. frisk mynte
2 spsk. hvidvinseddike
1 liter svine- eller hønsebouillon
400 g. kogte røde linser
4 forårsløg delt i mindre stykker
Salt og kværnet peber

Pynt evt. med friske ærteskud og mynte

Sådan gør du

Blend halvdelen af ærterne med mynte og hvidvinseddike til en grov pasta. Fordel kødet på risten i en bradepande og steg kødet øverst i ovnen ved 225 grader. Vend stykkerne efter 15 min. og steg det færdigt til kødet er gyldent og sprødt. Læg det på køkkenrulle og drys med salt.

Kog bouillonen op og tilsæt ærtepastaen. Vend linser, forårsløg og resten af ærterne i. Smag til med salt og peber. Anret i dyb tallerken og server med flæsk og friske urter.