HjemOpskrifterSommer gris og ærtesuppe

Sommer gris og ærtesuppe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g ærter
  • 800 g grisebryst af stegestykket
  • 1 dl mynte
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 liter svine- eller hønsebouillon
  • 400 g kogte tørrede røde linser
  • 4 forårsløg delt i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber
    Pynt evt med:
    • friske ærteskud
    • mynte

    Sådan gør du

    • 1.
      Blend halvdelen af ærterne med mynte og hvidvinseddike til en grov pasta.

    • 2.
      Fordel kødet på risten i en bradepande og steg kødet øverst i ovnen ved 225 grader.

    • 3.
      Vend stykkerne efter 15 min. og steg det færdigt til kødet er gyldent og sprødt.

    • 4.
      Læg det på køkkenrulle og drys med salt.

    • 5.
      Kog bouillonen op og tilsæt ærtepastaen.

    • 6.
      Vend linser, forårsløg og resten af ærterne i.

    • 7.
      Smag til med salt og peber.

    • 8.
      Anret i dyb tallerken og server med flæsk og friske urter.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    17455 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    623 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.0 g
    Protein: 26.2 %9.6 g
    Kulhydrat: 24.4 %8.9 g
    Fedt: 49.4 %8.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;