HjemOpskrifterSommer gris og ærtesuppe

Sommer gris og ærtesuppe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g ærter
  • 800 g grisebryst af stegestykket
  • 1 dl mynte
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 liter svine- eller hønsebouillon
  • 400 g kogte tørrede røde linser
  • 4 forårsløg delt i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber
Pynt evt med:
  • friske ærteskud
  • 1 dl mynte

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Blend halvdelen af ærterne med mynte og hvidvinseddike til en grov pasta.

  • 2.
    Fordel kødet på risten i en bradepande og steg kødet øverst i ovnen ved 225 grader.

  • 3.
    Vend stykkerne efter 15 min. og steg det færdigt til kødet er gyldent og sprødt.

  • 4.
    Læg det på køkkenrulle og drys med salt.

  • 5.
    Kog bouillonen op og tilsæt ærtepastaen.

  • 6.
    Vend linser, forårsløg og resten af ærterne i.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Anret i dyb tallerken og server med flæsk og friske urter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17677 kj / 4225 kcal
Næringsindhold pr. 100g
630 kj / 151 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 26.1 %9.7 g
Kulhydrat: 24.7 %9.2 g
Fedt: 49.2 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;