Sød kartoffel-squash gratin med bacon, purløg og gedeost

60-90 min

Ingredienser

500 g søde kartofler
2 squash
150 g bacon i tern
2 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
150 g gedefriskost
1 lille bundt purløg

Skær kartofler og squash i tynde skiver, og kom dem i en skål. Vend det sammen med bacon og olivenolie og krydr med salt og peber.
Læg grøntsagerne taglagt i et ovnfast fad. Dæk med folie og bag i 30 min. ved 200˚C. Tag fadet ud af ovnen, fjern folien og smuldr gedeosten over. Bag gratinen færdig i 20 min. Pynt med klippet purløg.

 

Energi pr. person:
1441 kJ (344 kcal)
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Kulhydrat: 7,7 g
Fedt: 6,3 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skær kartofler og squash i tynde skiver, og kom dem i en skål. Vend det sammen med bacon og olivenolie og krydr med salt og peber.
Læg grøntsagerne taglagt i et ovnfast fad. Dæk med folie og bag i 30 min. ved 200˚C. Tag fadet ud af ovnen, fjern folien og smuldr gedeosten over. Bag gratinen færdig i 20 min. Pynt med klippet purløg.

 

Energi pr. person:
1441 kJ (344 kcal)
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Kulhydrat: 7,7 g
Fedt: 6,3 g

LÆS TILBUDSAVISEN