HjemOpskrifterSød focaccia med druer

Sød focaccia med druer

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
til kagen:
  • 250 g hvedemel
  • 13 g gær
  • 150 ml vand
  • lidt fint salt
  • 30 g sukker
  • 600 g sorte vindruer
  • 30 g flormelis
  • 5 tsk rosmarinkviste
  • 4 spsk olivenolie
  • honning
    til cremen:
    • 150 g mascarpone
    • 150 g ricotta
    • 50 honning
    • lidt stødt kanel

    Sådan gør du

    • 1.
      Til kagen: Dejen laves lidt som almindelig brød: bland gæren op i lunken vand.

    • 2.
      Sat mel i en skål med salt og sukker og lav en lille hul i midten hvor du sætter din vand/gær blendning imens du drejer rundt med en spatel til det er jævn.

    • 3.
      Ælt dejen i hånden i 5-6 min., når den er jævn sat i en skål (metallisk hvis muligt) gerne ved siden af radiatoren, dæk til med en våd viskeklud og lad den hæve til den er dobbelt så stor (i ca. 1-2 timer).

    • 4.
      Imens vask druerne og pinsl en bageplade eller lasagnefad (ca. 20x30 cm stor) med lidt olivenolie.

    • 5.
      Tag en lille gryde og sat olie i + rosmarinduskerne uden top.

    • 6.
      Varm op i 3-4 min.

    • 7.
      Lav crèmen.

    • 8.
      Varm ovnen til 175 grader.

    • 9.
      Rul dejen ud, ca. 1 cm tyk og læg den på bageplade/lasagnefad.

    • 10.
      Dæk til med druerne, drys druesukker på og stænk med rosmarinolie.

    • 11.
      Læg kagen i midten af ovnen i 30 min. til sidst giv den 5 min. mere i bunden af ovnen.

    • 12.
      Til cremen: Pisk alle ingredienser godt i en skål og lad den i køleskabet lige indtil servering.

    • 13.
      Kagen serveres lun eller kold med cremen til.

    • 14.
      Eventuelle tips: Kagen smager bedst på selve dag den er blevet bagt, men du kan opbevare den et par dage i stanniol. Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    12115 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    819 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.1 g
    Protein: 8.3 %4.0 g
    Kulhydrat: 54.3 %26.1 g
    Fedt: 37.4 %8.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;