HjemOpskrifterSmuldredejskage med bær - vegansk fra Mia Sommer

Smuldredejskage med bær - vegansk fra Mia Sommer

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g frosne bær
  • 4 spsk sukker
smuldredej:
  • 150 g havregryn
  • 150 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g bagemargarine
  • 2 spsk vand
  • 75 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • 1.
    Bland bærene med sukker og læg dem i et ovnfast fad.

  • 2.
    Lav derefter smuldredejen: Bland havregryn, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt.

  • 3.
    Tilsæt derefter plantemargarine, vand og hakkede mandler.

  • 4.
    Bland det hele godt og brug gerne fingrene.

  • 5.
    Fordel smuldredejen ud over bærene og sæt fadet i ovnen ved 200 ºC almindelig ovn i cirka 35 minutter.

  • 6.
    Smuldredejskagen smager godt både varm og kold og serveres eksempelvis med sojaflødeskum eller vaniljeis.

  • 7.
    Tip: Det er også rigtig lækkert at tilsætte marcipan til sin smuldredejskage.

  • 8.
    Skær 100 g marcipan i grove stykker og læg dem iblandt bærene, før smuldredejen fordeles ovenpå.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11610 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
976 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 5.1 %2.9 g
Kulhydrat: 53 %30.4 g
Fedt: 41.9 %11.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;