Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Smørstegt torsk med blomkålssalat og nektariner

30-60 min
4 personer

Ingredienser

800 g frisk torsk
50 g smør til stegning
salt og peber
2 stænger frisk timian
Blomkåls salat:
500 g blomkål
revet skal og saft af en usprøjtet citron (40 g saft)
25 g bredbladet persille
50 g ristede mandler
40 g oliven olie
250 g nektariner i både
salt og peber
800 g kartofler
oliven olie
salt

Skær fisken i 4 passende stykker. Krydr med salt inden stegning. Lad den gerne stå med salt i 30 min.

Lav store buketter blomkål og skylles godt. Hak mandler og bredbladet persille groft.

Blend blomkål i en foodprocessor til den er findelt med citronskal og saft. Kom mandler og hakket persille i blandingen. Kom blomkål salaten i en serveringsskål og vend oliven olie i og nektariner i både, smages til med salt og peber.

Kog kartofler til de er møre og hold dem varme i gryden indtil servering.

Varm en pande op med smør til smørret bruser. Steg de 4 stykker torsk på den side hvor skindet har siddet i ca. 5 min. ved medium varme. Torsken skal ikke vendes, og steger færdig til fisken er hvid og fast i kødet.

Pynt med friske timian kviste og krydr med frisk kværnet peber.

Server stegt torsk med blomkåls salaten og nye kartofler vendt med lidt oliven olie og salt.

Energi pr. person:

2568 kJ   (611 kcal)

 

Energifordeling pr. 100g

Protein: 31 %

Fedt: 40 %

Kulhydrat: 29 % 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Smoerstegt torsk

Skær fisken i 4 passende stykker. Krydr med salt inden stegning. Lad den gerne stå med salt i 30 min.

Lav store buketter blomkål og skylles godt. Hak mandler og bredbladet persille groft.

Blend blomkål i en foodprocessor til den er findelt med citronskal og saft. Kom mandler og hakket persille i blandingen. Kom blomkål salaten i en serveringsskål og vend oliven olie i og nektariner i både, smages til med salt og peber.

Kog kartofler til de er møre og hold dem varme i gryden indtil servering.

Varm en pande op med smør til smørret bruser. Steg de 4 stykker torsk på den side hvor skindet har siddet i ca. 5 min. ved medium varme. Torsken skal ikke vendes, og steger færdig til fisken er hvid og fast i kødet.

Pynt med friske timian kviste og krydr med frisk kværnet peber.

Server stegt torsk med blomkåls salaten og nye kartofler vendt med lidt oliven olie og salt.

Energi pr. person:

2568 kJ   (611 kcal)

 

Energifordeling pr. 100g

Protein: 31 %

Fedt: 40 %

Kulhydrat: 29 %