HjemOpskrifterSmørristet rugbrød og æggesalat med grønkål, råmarinerede rødbeder og skinke

Smørristet rugbrød og æggesalat med grønkål, råmarinerede rødbeder og skinke

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g rødbeder
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • salt og sort peber
  • 150 g grønkål
  • 4 hårdkogte æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 skiver groft rugbrød
  • 1 spsk smør
  • 100 g røget skinke i skiver

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde strimler eller riv dem groft.

  • 2.
    Vend dem med hvidvinseddike samt lidt salt og peber.

  • 3.
    Rib grønkålen og hak den fint.

  • 4.
    Hak æggene og bland med grønkål og olivenolie.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Smør rugbrødskiverne på begge sider med smør og rist dem sprøde på begge sider på en pande.

  • 7.
    Anret ægge-salaten på rugbrødene og top med skinke og marinerede rødbeder.

  • 8.
    Energi pr. person: 1501KJ/359Kcal.

  • 9.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 9,3 g.

  • 10.
    Kulhydrat: 13,6 g.

  • 11.
    Fedt: 8,9 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5585 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
625 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.2 g
Protein: 19.9 %7.3 g
Kulhydrat: 34.7 %12.8 g
Fedt: 45.4 %7.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;