HjemOpskrifterSkinkewok med svampe, kål og ingefær

Skinkewok med svampe, kål og ingefær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
    marinade:
    • 1.5 dl sojasauce
    • 2.5 dl hønsebouillon
    • 6 tsk (3 spsk) japansk riseddike
    • 1 spsk Maizena majsstivelse
    • 3 spsk finthakket frisk ingefær
    • friskkværnet peber
    • 300 g vilde ris, fuldkornsris eller quinoa for ekstra sundhed
      grøntsager:
      • 1 spsk olivenolie
      • 2 hakket fed hvidløg
      • 200 g portobello svampe skåret i skiver
      • 100 g champignoner skåret i skiver
      • 150 g renset og groft hakket grønkål
      • 150 g gule peberfrugter skåret i skiver
      • 4 (ca. 100 g) forårsløg skåret i skiver
      • evt. friskhakket rød chilipeber

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen.

      • 2.
        Hæld marinaden i en plasticpose sammen med skinkekødet og lad det trække i minimum 30 minutter.

      • 3.
        Kog ris eller quinoa efter anvisning på pakken.

      • 4.
        Varm olivenolie i en stor wokgryde.

      • 5.
        Tag kødet op af marinaden og gem marinaden.

      • 6.
        Sauter kødet sammen med hvidløg i gryden i ca. 2-3 minutter eller til kødet er brunet.

      • 7.
        Tag kødet op med en hulske og sæt det til side.

      • 8.
        Tilsæt svampe, kål, peberfrugt og marinade til gryden og rør rundt.

      • 9.
        Kog i ca. 3-4 minutter eller til kålen er ”faldet” sammen.

      • 10.
        Tilsæt kødet, vend det rundt med grønsagerne og servér retten drysset med forårsløg og fuldkornsris ved siden af.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7838 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      422 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.9 g
      Protein: 34.7 %8.6 g
      Kulhydrat: 52.6 %13.1 g
      Fedt: 12.7 %1.4 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;