Skinkewok med svampe, kål og ingefær

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
skinkewok
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g. skinkestrimler

Marinade
1,5 dl. Soyasauce
2,5 dl. Hønsebouillon
3 spsk. Riseddike
1 spsk. Maizena
3 spsk. Finthakket frisk ingefær
kværnet peber.

300 g. vilde ris, fuldkornsris eller quinoa for ekstra sundhed

Grønsager:
1 spsk. Olivenolie
2 fed hakket hvidløg
200 g. Portobello svampe skåret i skiver
100 g. champignons skåret i skiver
150 g. Renset og groft hakket grønkål
150 g. Gul peberfrugt skåret i skiver
4 forårsløg skåret i skiver ca. 100 g.

Evt. Friskhakket rød chili

Sådan gør du

Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld marinaden i en plasticpose sammen med skinkekødet og lad det trække i minimum 30 minutter.
Kog ris eller quinoa efter anvisning på pakken.
Varm olivenolie i en stor wokgryde. Tag kødet op af marinaden og gem marinaden. Sauter kødet sammen med hvidløg i gryden i ca. 2-3 minutter eller til kødet er brunet. Tag kødet op med en hulske og sæt det til side.
Tilsæt svampe, kål, peberfrugt og marinade til gryden og rør rundt. Kog i ca. 3-4 minutter eller til kålen er ”faldet” sammen. Tilsæt kødet, vend det rundt med grønsagerne og servér retten drysset med forårsløg og fuldkornsris ved siden af.

Energi pr. person: 2093 KJ / 498 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 31 %
Fedt: 15,4 %
Kulhydrat: 53,6 %