HjemOpskrifterSkaftkoteletter med grillede majskolber og mangosalsa

Skaftkoteletter med grillede majskolber og mangosalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 skaftkotelet
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tabascosauce
  • 2 spsk smagsneutral olie
grillede majskolber:
  • 4 majskolber med blade
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 2 dl hakket friske korianderblade
mangosalsa:
  • 1 mangofrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille rødløg
  • ½ frisk rød chilipeber
  • 2 dl hakket friske korianderblade
  • 2 limefrugter i både
  • 1 spsk flydende honning
pynt:
  • 2 limefrugter i både

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm en grill op til direkte varme.

  • 2.
    Lad skaftkoteletterne få stuetemperatur, inden de grilles.

  • 3.
    Imens blandes salt, sriracha sauce og neutral olie sammen.

  • 4.
    Pensl skaftkoteletterne med blandingen.

  • 5.
    Skær mango og rød peber i små tern, og skær rødløg og chili i tern.

  • 6.
    Bland det sammen med hakket koriander, og smag til med saften fra 1 lime og flydende honning.

  • 7.
    Stil mangosalsaen på køl i en skål.

  • 8.
    Træk majsbladene op over majskolben, og bind dem sammen med en strimmel majsblad eller bomuldssnor.

  • 9.
    Fjern de små fimrehår på majskolben.

  • 10.
    Grill majskolberne på grillen ved direkte varme i ca. 10 minutter, til de er møre.

  • 11.
    Vend dem undervejs.

  • 12.
    Grill herefter skaftkoteletterne på hver side og på fedtkanten i 6 minutter i alt.

  • 13.
    Smør de grillede majskolber med creme fraiche lige inden servering, og drys med røget paprika, chiliflager og masser af frisk koriander.

  • 14.
    Anret grillede skaftkoteletter med grillede majskolber og mangosalsa.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8819 kj / 2108 kcal
Næringsindhold pr. 100g
390 kj / 93 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 26.1 %6.0 g
Kulhydrat: 43.5 %10.0 g
Fedt: 30.4 %3.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;