HjemOpskrifterSkaftkoteletter i fad med champignon, timian og citron

Skaftkoteletter i fad med champignon, timian og citron

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 15 g smør
  • 4 skaftkotelet
  • 1 spsk olie
  • salt og sort peber
tilbehør:
  • 300 g blandede champignoner
  • 20 g smør
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk paprika
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl fløde
  • 0.5 dl friske timianblade - BRUG "frisk timian"
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 200 g porrer
  • kogte ris
  • pynt: frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klargør champignoner ved at børste eventuelle jordrester væk med en pensel.

  • 2.
    De kan også skylles hurtigt i koldt vand og derefter afdryppe på et stykke køkkenrulle.

  • 3.
    Skær champignoner i mindre stykker.

  • 4.
    Varm en pande op med smør og olie.

  • 5.
    Steg skaftkoteletter i ca. 4 minutter på begge sider.

  • 6.
    Krydr med salt og peber.

  • 7.
    Kom koteletter på en tallerken og dæk dem til med folie.

  • 8.
    Kom smør, olie og paprika på panden.

  • 9.
    Tilsæt champignoner og rist dem, til de er gyldne.

  • 10.
    Kom grønsagsbouillon ved og lad det koge i 5 minutter.

  • 11.
    Hæld fløde ved og lad det koge videre i 5 minutter.

  • 12.
    Smag til med timian, salt, friskkværnet peber og citronsaft.

  • 13.
    Snit porrer fint, skyl dem og slyng dem herefter.

  • 14.
    Kom skaftkoteletter tilbage i sauterpanden, drys med fintsnittede porrer, pynt med timian og servér med kogte ris.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4552 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
303 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 37.6 %6.7 g
Kulhydrat: 7.8 %1.4 g
Fedt: 54.6 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;