Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Skaftkoteletter i fad med champignon, timian og citron

Bedømmelse (42)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 stk skaftkoteletter

15 g smør

1 spsk olie

Salt og peber

 

Tilbehør:

300 g blandede champignoner

20 g smør

1 spsk olie

1 tsk paprika

2 dl grøntsagsbouillon

3 dl fløde

½ dl timianblade

Salt

Friskkværnet peber

2 spsk citronsaft

200 g porrer

 

Tilbehør: Kogte ris

Pynt: Timian

Om råvarerne

Klargør champignoner ved at børste eventuelle jordrester væk med en pensel. De kan også skylles hurtigt i koldt vand og derefter afdryppe på et stykke køkkenrulle. Skær champignoner i mindre stykker. Varm en pande op med smør og olie.

Steg skaftkoteletter i ca. 4 minutter på begge sider. Krydr med salt og peber. Kom koteletter på en tallerken og dæk dem til med folie. Kom smør, olie og paprika på panden. Tilsæt champignoner og rist dem, til de er gyldne. Kom grønsagsbouillon ved og lad det koge i 5 minutter. Hæld fløde ved og lad det koge videre i 5 minutter. Smag til med timian, salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Snit porrer fint, skyl dem og slyng dem herefter. Kom skaftkoteletter tilbage i sauterpanden, drys med fintsnittede porrer, pynt med timian og servér med kogte ris.

 

Energi pr. person: 3287 kJ / 783 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 6,0 g

Skaftkoteletter i fad med champignon, timian og citron

Klargør champignoner ved at børste eventuelle jordrester væk med en pensel. De kan også skylles hurtigt i koldt vand og derefter afdryppe på et stykke køkkenrulle. Skær champignoner i mindre stykker. Varm en pande op med smør og olie.

Steg skaftkoteletter i ca. 4 minutter på begge sider. Krydr med salt og peber. Kom koteletter på en tallerken og dæk dem til med folie. Kom smør, olie og paprika på panden. Tilsæt champignoner og rist dem, til de er gyldne. Kom grønsagsbouillon ved og lad det koge i 5 minutter. Hæld fløde ved og lad det koge videre i 5 minutter. Smag til med timian, salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Snit porrer fint, skyl dem og slyng dem herefter. Kom skaftkoteletter tilbage i sauterpanden, drys med fintsnittede porrer, pynt med timian og servér med kogte ris.

 

Energi pr. person: 3287 kJ / 783 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 6,0 g