4 personer
4 stk skaftkoteletter
15 g smør
1 spsk olie
Salt og peber
Tilbehør:
300 g blandede champignoner
20 g smør
1 spsk olie
1 tsk paprika
2 dl grøntsagsbouillon
3 dl fløde
½ dl timianblade
Salt
Friskkværnet peber
2 spsk citronsaft
200 g porrer
Tilbehør: Kogte ris
Pynt: Timian
Klargør champignoner ved at børste eventuelle jordrester væk med en pensel. De kan også skylles hurtigt i koldt vand og derefter afdryppe på et stykke køkkenrulle. Skær champignoner i mindre stykker. Varm en pande op med smør og olie.
Steg skaftkoteletter i ca. 4 minutter på begge sider. Krydr med salt og peber. Kom koteletter på en tallerken og dæk dem til med folie. Kom smør, olie og paprika på panden. Tilsæt champignoner og rist dem, til de er gyldne. Kom grønsagsbouillon ved og lad det koge i 5 minutter. Hæld fløde ved og lad det koge videre i 5 minutter. Smag til med timian, salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Snit porrer fint, skyl dem og slyng dem herefter. Kom skaftkoteletter tilbage i sauterpanden, drys med fintsnittede porrer, pynt med timian og servér med kogte ris.
Energi pr. person: 3287 kJ / 783 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 6,0 g