Skaftkoteletter med cremet sennepssauce og spinat

30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 skaftkoteletter

Salt og sort peber

1 spsk smør

1 løg

1 æble

3-4 kviste frisk timian

1 glas hvidvin

4 spsk dijonsennep

2 spsk grov sennep

1½ dl piskefløde

200 g frisk spinat

Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem godt på begge sider i smør i en pande.

Tag dem op af panden. Skær løg og æble i tern og kom på panden sammen med timian.

Steg et par minutter, til løgene begynder at tage farve. Tilsæt hvidvin og begge slags sennep og læg kødet tilbage på panden. Lad det simre i 10 min. Vend så koteletterne, tilsæt fløde og spinat i og lad det simre færdigt i 5 min mere. Smag til med salt og peber.

 

Energi pr. person: 2382KJ/569Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 11,1 g.

Kulhydrat: 2,8 g.

Fedt: 9,7 g.

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Skaftkoteletter med cremet sennepssauce og spinat

Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem godt på begge sider i smør i en pande.

Tag dem op af panden. Skær løg og æble i tern og kom på panden sammen med timian.

Steg et par minutter, til løgene begynder at tage farve. Tilsæt hvidvin og begge slags sennep og læg kødet tilbage på panden. Lad det simre i 10 min. Vend så koteletterne, tilsæt fløde og spinat i og lad det simre færdigt i 5 min mere. Smag til med salt og peber.

 

Energi pr. person: 2382KJ/569Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 11,1 g.

Kulhydrat: 2,8 g.

Fedt: 9,7 g.