4 personer
50 g græskarkerner
8 dl græsk yoghurt 10 %
1 agurk, skrællet, i tern
12 radiser i tern
1 håndfuld friske mynteblade
Kværnet fempeber
½ tsk. seasalt
4 spsk. jomfru olivenolie
Varm en pande op og rist græskarkerner ved medium varme til de begynder at ”snakke”. Ryst panden ind imellem så de bliver gyldne på alle sider.
Kom agurk, radise, mynteblade, kværnet fempeber, seasalt og 2 spsk. jomfruolie i en skål og vendes sammen.
Fordel yoghurt i 4 flotte skåle, top op med agurkeblandingen, krydr med ekstra peber og salt.
Drys med ristet græskarkerner og dryp resten af jomfru olie over og server.
Energi pr. person: 1996 Kj/ 475kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,9 g.
Kulhydrat: 3,4 g.
Fedt: 11,7 g.