HjemOpskrifterSamosa med kyllingefyld og raita

Samosa med kyllingefyld og raita

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 plader frossen butterdej
  • 2 tsk garam masala
  • 1.5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 0.5 tsk stødt chili
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 100 g optøede ærter
  • 1 tsk salt
  • æg til pensling
raita:
  • 0.5 agurk
  • 2.5 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk hakket mynte
  • 0.5 tsk salt
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg alle plader butterdej til optøning på køkkenbordet.

  • 2.
    Varm en pande op og rist garam masala, spidskommen, gurkemeje og stødt chili i 2-3 minutter, så smagen kommer mere frem.

  • 3.
    Tilsæt olivenolie og 1 hakket løg.

  • 4.
    Lad det sautere i 5 minutter, eller til løgene er møre.

  • 5.
    Tilsæt hakket kyllingekød og giv panden lidt mere varme.

  • 6.
    Kom ærterne på panden, når kyllingekødet er brunet og smag til med salt.

  • 7.
    Lad det stå indtil brug.

  • 8.
    Halvér butterdejspladerne i kvadrater på ca. 10x10 cm.

  • 9.
    Rul hvert enkelt kvadrat ud til ca. 12x12 cm og placér dem på bagepapir i en bradepande.

  • 10.
    Dræn kyllingefyldet i en sigte.

  • 11.
    Læg ca. 1 spsk fyld på den ene trekants halvdel.

  • 12.
    Fold den anden over til en trekant.

  • 13.
    Luk dejen tæt ved at presse en gaffel rundt i kanten.

  • 14.
    Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 220°C i 15-17 minutter, til de er gyldne og sprøde.

  • 15.
    Halvér agurken og fjern kernerne med en ske.

  • 16.
    Skær den i små tern.

  • 17.
    Bland græsk yoghurt med limesaft, hakket mynte og agurketern.

  • 18.
    Smag til med salt og peber Tip: Servér gerne med sprød spidskålssalat med grønkål og granatæblekerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11710 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
797 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 18.6 %8.7 g
Kulhydrat: 24.1 %11.3 g
Fedt: 57.3 %12.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;