Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Samosa med kyllingefyld og raita

30-60 min
4 personer

Ingredienser

6 plader frossen butterdej (ca. 450 g)

2 tsk garam masala

1 ½ tsk spidskommen

1 tsk gurkemeje

½ tsk stødt chili

2 spsk olivenolie

1 løg

400 g hakket kyllingekød

100 g optøede ærter

1 tsk salt

Æg til pensling

 

Raita:

½ agurk

2 ½ dl græsk yoghurt

1 spsk limesaft

2 spsk hakket mynte

½ tsk salt

Kværnet peber 

Om råvarerne

Læg alle plader butterdej til optøning på køkkenbordet. Varm en pande op og rist garam masala, spidskommen, gurkemeje og stødt chili i 2-3 minutter, så smagen kommer mere frem. Tilsæt olivenolie og 1 hakket løg. Lad det sautere i 5 minutter, eller til løgene er møre. Tilsæt hakket kyllingekød og giv panden lidt mere varme. Kom ærterne på panden, når kyllingekødet er brunet og smag til med salt. Lad det stå indtil brug.

Halvér butterdejspladerne i kvadrater på ca. 10x10 cm. Rul hvert enkelt kvadrat ud til ca. 12x12 cm og placér dem på bagepapir i en bradepande. Dræn kyllingefyldet i en sigte. Læg ca. 1 spsk fyld på den ene trekants halvdel. Fold den anden over til en trekant. Luk dejen tæt ved at presse en gaffel rundt i kanten. Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 220°C i 15-17 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Halvér agurken og fjern kernerne med en ske. Skær den i små tern. Bland græsk yoghurt med limesaft, hakket mynte og agurketern. Smag til med salt og peber

Tip: Servér gerne med sprød spidskålssalat med grønkål og granatæblekerner.

 

Energi pr. person: 2450 kJ / 583 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 13,0 g
Kulhydrat: 16,5 g

Samosa med kyllingefyld og raita

Læg alle plader butterdej til optøning på køkkenbordet. Varm en pande op og rist garam masala, spidskommen, gurkemeje og stødt chili i 2-3 minutter, så smagen kommer mere frem. Tilsæt olivenolie og 1 hakket løg. Lad det sautere i 5 minutter, eller til løgene er møre. Tilsæt hakket kyllingekød og giv panden lidt mere varme. Kom ærterne på panden, når kyllingekødet er brunet og smag til med salt. Lad det stå indtil brug.

Halvér butterdejspladerne i kvadrater på ca. 10x10 cm. Rul hvert enkelt kvadrat ud til ca. 12x12 cm og placér dem på bagepapir i en bradepande. Dræn kyllingefyldet i en sigte. Læg ca. 1 spsk fyld på den ene trekants halvdel. Fold den anden over til en trekant. Luk dejen tæt ved at presse en gaffel rundt i kanten. Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 220°C i 15-17 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Halvér agurken og fjern kernerne med en ske. Skær den i små tern. Bland græsk yoghurt med limesaft, hakket mynte og agurketern. Smag til med salt og peber

Tip: Servér gerne med sprød spidskålssalat med grønkål og granatæblekerner.

 

Energi pr. person: 2450 kJ / 583 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 13,0 g
Kulhydrat: 16,5 g