HjemOpskrifterSaltimbocca med frisk salat og fritter

Saltimbocca med frisk salat og fritter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kalveschnitzler
  • 4 parmaskinke
  • 4 friske salvieblade
  • 3 spsk hvedemel
  • 20 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl hvidvin
salat:
  • 2 skyllede hjertesalat
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
fritter:
  • 800 g pommes frites fra frost
  • 0.5 dl revet parmesanost
  • salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bank schnitzlerne flade mellem to plastiskposer.

  • 2.
    Læg et stykke parmaskinke på hvert kødstykke og placer et salvieblad på parmaskinken.

  • 3.
    Stik en kødnål eller en tandstik i kødet for at holde skinken og salvien på plads.

  • 4.
    Vend siden, som ikke har skinke og salvie på, i lidt mel.

  • 5.
    Varm smør og olie op i en pande.

  • 6.
    Steg kødet på skinke-salvie siden i 1 minut.

  • 7.
    Vend kødet og steg yderligere i 1 minut.

  • 8.
    Drys med salt og peber.

  • 9.
    Tag kødet op og hold det lunt.

  • 10.
    Hæld hvidvin på panden og lad det koge ind, til der ca. er halvdelen tilbage.

  • 11.
    Pluk hjertesalaten i blade og vend bladene med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

  • 12.
    Steg pommes frites sprøde i ovnen eller i en frituregryde.

  • 13.
    Drys fritterne med revet parmesan samt salt og peber.

  • 14.
    Anret kødet på en tallerken sammen med fritter og salat.

  • 15.
    Hæld pandesaucen over kødet og servér.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21035 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1026 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 17.6 %10.6 g
Kulhydrat: 35.2 %21.2 g
Fedt: 45.8 %12.7 g
Alkohol: 1.4 %0.5 g
;