4 personer
4 kalveschnitzler
4 skiver parmaskinke
4 friske salvieblade
3 spsk hvedemel
20 g smør
2 spsk olivenolie
Salt og kværnet sort peber
1 dl hvidvin
Salat:
2 skyllede hjertesalater
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt og kværnet sort peber
Fritter:
800 g pommes frites fra frost
1/2 dl revet parmesanost
Salt og kværnet sort peber
Bank schnitzlerne flade mellem to plastiskposer. Læg et stykke parmaskinke på hvert kødstykke og placer et salvieblad på parmaskinken. Stik en kødnål eller en tandstik i kødet for at holde skinken og salvien på plads. Vend siden, som ikke har skinke og salvie på, i lidt mel. Varm smør og olie op i en pande. Steg kødet på skinke-salvie siden i 1 minut. Vend kødet og steg yderligere i 1 minut. Drys med salt og peber. Tag kødet op og hold det lunt. Hæld hvidvin på panden og lad det koge ind, til der ca. er halvdelen tilbage.
Pluk hjertesalaten i blade og vend bladene med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Steg pommes frites sprøde i ovnen eller i en frituregryde. Drys fritterne med revet parmesan samt salt og peber. Anret kødet på en tallerken sammen med fritter og salat. Hæld pandesaucen over kødet og servér.
Energi pr. person: 2922 kJ/696 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g
Kulhydrat: 9 g
Fedt: 7 g