HjemOpskrifterSalat med stegt laks og croutoner

Salat med stegt laks og croutoner

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 laksefileter
  • salt & sort peber
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 skiver hvedebrød
  • 4 hjertesalat
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm ovnen op til 200°C.

  • 2.
    Skær skindet af laksen og skær den i mindre stykker.

  • 3.
    Krydr med salt og peber.

  • 4.
    Varm 2 spsk olie i en nonstick pande og steg fisken ved hård varme på alle sider til den er sprød.

  • 5.
    Riv brødet i små stykker og vend det med 1 spsk olie.

  • 6.
    Krydr med salt og rist brødstykkerne sprøde i ovnen i 10 min. ved 200°C.

  • 7.
    Riv salaten i stykker og lav en dressing af creme fraiche, 2 spsk olivenolie og citronsaft.

  • 8.
    Fortynd evt. med lidt vand, hvis dressingen er for tyk.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

  • 10.
    Vend salat med dressing og citronskal.

  • 11.
    Top med ristet laks og croutoner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18766 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 12.2 %10.1 g
Kulhydrat: 36.4 %30.3 g
Fedt: 51.4 %19.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;