HjemOpskrifterSalat med kidneybønner og vandmelon

Salat med kidneybønner og vandmelon

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g tørrede røde kidneybønner
  • 1 rosmarinkvist
  • havsalt
  • 1 bundt grøn asparges
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
  • 0.5 spidskål eller sommerhvidkål
  • 200 g vandmeloner
  • 1 dl brøndkarse eller ærteskud
  • 1 dl skovsyre
    dressing:
    • saft fra 1 citron (usprøjtet)
    • 2 spsk olivenolie
    • salt og sort peber

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Læg kidneybønner i blød i koldt vand natten over.

    • 2.
      Kog dem næste dag i frisk vand med lidt salt og rosmarin i 45-50 min.

    • 3.
      Skær bunden af aspargesene og skær i stykker på 3 cm.

    • 4.
      Skær løget i både.

    • 5.
      Varm 1 spsk. olivenolie i en pande og kom løgene i.

    • 6.
      Steg dem et par minutter.

    • 7.
      Kom eddike og asparges i panden og lad det simre videre til eddiken er kogt ind.

    • 8.
      Sluk for varmen og smag til med salt og peber.

    • 9.
      Snit kålen, og skær vandmelon i små tern.

    • 10.
      Rør en dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber.

    • 11.
      Vend det hele med dressingen, men gem lidt krydderurter og vandmelon til at pynte med til sidst.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    3782 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    313 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 3.2 g
    Protein: 14 %2.6 g
    Kulhydrat: 43.4 %8.0 g
    Fedt: 42.6 %3.6 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;