Salat med ærter, æbler og græskarkerner

0-30 min
4 personer

Ingredienser

Salat

300 g hjertesalat i grove stykker
225 g æbler i både
125 g ærter fra bælg
75 g salatløg i tynde både

Dressing

4 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
¼ tsk. havsalt
Kværnet peber

Pynt
Frisk kørvel
50 g græskarkerner

Tilbehør
Groft brød

Skyl og slyng hjertesalaten. Skær den i grove stykker og anret i bunden af 4 flotte tallerkener.
Anret æblebåde, ærter og salatløg.
Ryst ingredienser til dressingen sammen. Fordel dressingen over salaten lige inden servering.
Pynt med kørvel og græskarkerner.
Server med skiver af groft brød.

 

Energi pr. person:
2135 kJ   (508 kcal)

Energifordeling pr. 100g
Protein: 13 %
Fedt: 40 %
Kulhydrat: 47 % 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skyl og slyng hjertesalaten. Skær den i grove stykker og anret i bunden af 4 flotte tallerkener.
Anret æblebåde, ærter og salatløg.
Ryst ingredienser til dressingen sammen. Fordel dressingen over salaten lige inden servering.
Pynt med kørvel og græskarkerner.
Server med skiver af groft brød.

 

Energi pr. person:
2135 kJ   (508 kcal)

Energifordeling pr. 100g
Protein: 13 %
Fedt: 40 %
Kulhydrat: 47 %