Rustik grovtærte med fennikel, spinat, forårsløg og salatost

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Rustik grovtærte
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Tærtedej:

200 g grahamsmel

200 g hvedemel

1 tsk seasalt

200 g smør

6 spsk koldt vand

 

Fyld:

6 æg str s/m

1,5 dl mælk

Salt

Kværnet peber

4 timianstilke

 

Grønt:

50 g spinat

125 g forårsløg

350 g fennikel

150 g salatost

 

Pynt:
100 g cherrytomater
50 g friskbælgede ærter

Sådan gør du

Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Kom tern af koldt smør i og bland dejen sammen med koldt vand. Lad dejen hvile i 20 minutter på køl. Rul dejen ud til en rektangel mellem 2 stykker bagepapir, fold en kant hele vejen rundt, så æggemassen ikke løber ud. Tærtebunden kommes på en bageplade og bages ved 200°C i 15 minutter.

Pisk æg, mælk, salt, peber og friske, skyllede timianstilke sammen. Skyl spinat, skær forårsløg i skiver og skær fennikel i grove stykker. Kom det på tærtebunden med brud af salatost. Hæld æggeblandingen over og bag tærten ved 200°C i 30-35 minutter. Pynt tærten med halve cherrytomater og friskbælgede ærter.

 

Energi pr. person: 2696 kJ/642 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 12,0 g
Kulhydrat: 15,0 g