HjemOpskrifterRustik grovtærte med fennikel, spinat, forårsløg og salatost

Rustik grovtærte med fennikel, spinat, forårsløg og salatost

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Tærtedej:
  • 200 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk havsalt
  • 200 g smør
  • 6 spsk koldt vand
    Fyld:
    • 6 æg
    • 1.5 dl mælk
    • havsalt
    • friskkværnet peber
    • 4 stilke timianblade
      Grønt:
      • 50 g hel spinat
      • 125 g forårsløg
      • 350 g fennikler
      • 150 g Puck® salatost i blok
        Pynt:
        • 100 g cherrytomater
        • 50 g ærter i bælg

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål.

        • 2.
          Kom tern af koldt smør i og bland dejen sammen med koldt vand.

        • 3.
          Lad dejen hvile i 20 minutter på køl.

        • 4.
          Rul dejen ud til en rektangel mellem 2 stykker bagepapir, fold en kant hele vejen rundt, så æggemassen ikke løber ud.

        • 5.
          Tærtebunden kommes på en bageplade og bages ved 200°C i 15 minutter.

        • 6.
          Pisk æg, mælk, salt, peber og friske, skyllede timianstilke sammen.

        • 7.
          Skyl spinat, skær forårsløg i skiver og skær fennikel i grove stykker.

        • 8.
          Kom det på tærtebunden med brud af salatost.

        • 9.
          Hæld æggeblandingen over og bag tærten ved 200°C i 30-35 minutter.

        • 10.
          Pynt tærten med halve cherrytomater og friskbælgede ærter.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        15791 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        796 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 2.8 g
        Protein: 13 %6.1 g
        Kulhydrat: 32.2 %15.1 g
        Fedt: 54.8 %11.8 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;