Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Them Andelsmejeri
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Rugstænger med tranebær
Rugstænger med tranebær
Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
150 g skårne rugkerner blødt op i koldt vand natten over
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 spsk mørk sirup
2 tsk groft salt
200 g hvedemel
350 g groft rugmel
100 g fuldkornshvedemel
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
75 g tørrede tranebær
1 dl grovvalsede havregryn
Sådan gør du
1.
Sigt vandet fra de opblødte rugkerner.
2.
Har du ikke tid til at lade dem stå natten over, kan du i stedet give dem et opkog i vand i 3-4 min og sigte vandet fra.
3.
Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt sirup og salt.
4.
Tilsæt rugkerner, hvedemel, rugmel, fuldkornshvedemel, hørfrø og solsikkekerner og rør dejen i 5 min.
5.
Det er nemmest i en røremaskine, da dejen er tyk og sej.
6.
Rør til sidst tranebærrene i.
7.
Form dejen til en aflang plade på ca. 2 cm tykkelse og skær den ud i 24 små stænger.
8.
Sæt stykkerne over på bageplader, pensl med vand og drys med havregryn.
9.
Lad dem hæve i 1 time.
10.
Bages i 20-30 min. ved 225 gr.
Snacks
Brød og kager
SPISETID opskrift
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14018 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
871 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
8.3 g
Protein:
12.1 %
6.2 g
Kulhydrat:
69.9 %
35.8 g
Fedt:
18 %
4.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;