Rugstænger med tranebær

30-60 min
4 personer

Ingredienser

150 g skårne rugkerner, blødt op i koldt vand natten over

5 dl lunkent vand

50 g gær

2 spsk. mørk sirup

2 tsk. groft salt

200 g hvedemel

350 g groft rugmel

100 g fuldkornshvedemel

50 g hørfrø

50 g solsikkekerner

75 g tørrede tranebær

1 dl grovvalsede havregryn

Sigt vandet fra de opblødte rugkerner. Har du ikke tid til at lade dem stå natten over, kan du i stedet give dem et opkog i vand i 3-4 min og sigte vandet fra. Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt sirup og salt. Tilsæt rugkerner, hvedemel, rugmel, fuldkornshvedemel, hørfrø og solsikkekerner og rør dejen i 5 min. Det er nemmest i en røremaskine, da dejen er tyk og sej. Rør til sidst tranebærrene i. Form dejen til en aflang plade på ca. 2 cm tykkelse og skær den ud i 24 små stænger. Sæt stykkerne over på bageplader, pensl med vand og drys med havregryn. Lad dem hæve i 1 time. Bages i 20-30 min. ved 225 gr.

 

Energi pr. stk: 651KJ/165Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 39,4 g.
Fedt: 4 g.

Rugstænger med tranebær

Sigt vandet fra de opblødte rugkerner. Har du ikke tid til at lade dem stå natten over, kan du i stedet give dem et opkog i vand i 3-4 min og sigte vandet fra. Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt sirup og salt. Tilsæt rugkerner, hvedemel, rugmel, fuldkornshvedemel, hørfrø og solsikkekerner og rør dejen i 5 min. Det er nemmest i en røremaskine, da dejen er tyk og sej. Rør til sidst tranebærrene i. Form dejen til en aflang plade på ca. 2 cm tykkelse og skær den ud i 24 små stænger. Sæt stykkerne over på bageplader, pensl med vand og drys med havregryn. Lad dem hæve i 1 time. Bages i 20-30 min. ved 225 gr.

 

Energi pr. stk: 651KJ/165Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 39,4 g.
Fedt: 4 g.