HjemOpskrifterRugstænger med tranebær

Rugstænger med tranebær

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g skårne rugkerner blødt op i koldt vand natten over
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 2 spsk mørk sirup
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g hvedemel
  • 350 g groft rugmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 75 g tørrede tranebær
  • 1 dl grovvalsede havregryn

Sådan gør du

  • 1.
    Sigt vandet fra de opblødte rugkerner.

  • 2.
    Har du ikke tid til at lade dem stå natten over, kan du i stedet give dem et opkog i vand i 3-4 min og sigte vandet fra.

  • 3.
    Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt sirup og salt.

  • 4.
    Tilsæt rugkerner, hvedemel, rugmel, fuldkornshvedemel, hørfrø og solsikkekerner og rør dejen i 5 min.

  • 5.
    Det er nemmest i en røremaskine, da dejen er tyk og sej.

  • 6.
    Rør til sidst tranebærrene i.

  • 7.
    Form dejen til en aflang plade på ca. 2 cm tykkelse og skær den ud i 24 små stænger.

  • 8.
    Sæt stykkerne over på bageplader, pensl med vand og drys med havregryn.

  • 9.
    Lad dem hæve i 1 time.

  • 10.
    Bages i 20-30 min. ved 225 gr.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14018 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
871 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 8.3 g
Protein: 12.1 %6.2 g
Kulhydrat: 69.9 %35.8 g
Fedt: 18 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;