HjemOpskrifterRugmelstegt rødspætte og varm kålsalat med kartofler og persilledressing

Rugmelstegt rødspætte og varm kålsalat med kartofler og persilledressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 700 g små kartofler
  • salt og sort peber
  • 400 g blandet kål: f.eks. spidskål, rosenkål og grønkål
  • 1 bundt kruspersille
  • saft og revet skal af 0.5 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk olivenolie
    fisk:
    • 4 små flåede rødspætter
    • 2 dl rugmel
    • 2 tsk flagesalt
    • sort peber
    • 1 spsk smør
    • 1 spsk vindruekerneolie til stegning

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Skrub kartoflerne og vend dem med 1 spsk. vindruekerneolie, salt og peber.

    • 2.
      Kom dem i en stor bradepande med bagepapir og steg dem ved 200°C i 20 min.

    • 3.
      Skær imens kålen i grove stykker – hvis du bruger rosenkål skal de halveres.

    • 4.
      Tag kartoflerne ud og vend kålen med dem.

    • 5.
      Kom det hele tilbage i ovnen i 15 min.

    • 6.
      Til dressing hakkes persillen fint og blandes med citronsaft-, skal og olivenolie.

    • 7.
      Smag til med salt og peber og vend dressingen i de varme kartofler og kålen.

    • 8.
      Til fiskene blandes rugmel med flagesalt og godt med sort peber.

    • 9.
      Kom det i en dyb tallerken og vend fiskene i blandingen.

    • 10.
      Varm smør og olie i en eller to pander og steg fiskene gyldne, ca. 5-6 min. pr. side, afhængig af tykkelse.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    10886 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    453 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.9 g
    Protein: 32.9 %8.8 g
    Kulhydrat: 33.1 %8.8 g
    Fedt: 34 %4.2 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;