4 personer
700 g små kartofler
1 spsk. vindruekerneolie
Salt og sort peber
400 g blandet kål: f.eks. spidskål, rosenkål og grønkål
1 lille potte persille
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
Fisk:
4 små flåede rødspætter
2 dl rugmel
2 tsk. flagesalt
Sort peber
1 spsk. smør og 1 spsk. vindruekerneolie til stegning
Skrub kartoflerne og vend dem med 1 spsk. vindruekerneolie, salt og peber. Kom dem i en stor bradepande med bagepapir og steg dem ved 200°C i 20 min.
Skær imens kålen i grove stykker – hvis du bruger rosenkål skal de halveres. Tag kartoflerne ud og vend kålen med dem. Kom det hele tilbage i ovnen i 15 min. Til dressing hakkes persillen fint og blandes med citronsaft-, skal og olivenolie. Smag til med salt og peber og vend dressingen i de varme kartofler og kålen.
Til fiskene blandes rugmel med flagesalt og godt med sort peber. Kom det i en dyb tallerken og vend fiskene i blandingen. Varm smør og olie i en eller to pander og steg fiskene gyldne, ca. 5-6 min. pr. side, afhængig af tykkelse.
Energi pr. person: 1992KJ/476Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,9 g.
Kulhydrat: 9,1 g.
Fedt: 4,1 g.