HjemOpskrifterRugmelstegt rødspætte og varm kålsalat med kartofler og persilledressing

Rugmelstegt rødspætte og varm kålsalat med kartofler og persilledressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk vindruekerneolie til stegning
  • 700 g små kartofler
  • sort peber
  • 400 g blandet kål: f.eks. spidskål, rosenkål og grønkål
  • 1 bundt kruspersille
  • saft og revet skal af ½ citron (usprøjtet)
  • 3 spsk olivenolie
fisk:
  • 4 små flåede rødspætter
  • 2 dl rugmel
  • 2 tsk flagesalt
  • sort peber
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk vindruekerneolie til stegning

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne og vend dem med 1 spsk. vindruekerneolie, salt og peber.

  • 2.
    Kom dem i en stor bradepande med bagepapir og steg dem ved 200°C i 20 min.

  • 3.
    Skær imens kålen i grove stykker – hvis du bruger rosenkål skal de halveres.

  • 4.
    Tag kartoflerne ud og vend kålen med dem.

  • 5.
    Kom det hele tilbage i ovnen i 15 min.

  • 6.
    Til dressing hakkes persillen fint og blandes med citronsaft-, skal og olivenolie.

  • 7.
    Smag til med salt og peber og vend dressingen i de varme kartofler og kålen.

  • 8.
    Til fiskene blandes rugmel med flagesalt og godt med sort peber.

  • 9.
    Kom det i en dyb tallerken og vend fiskene i blandingen.

  • 10.
    Varm smør og olie i en eller to pander og steg fiskene gyldne, ca. 5-6 min. pr. side, afhængig af tykkelse.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11072 kj / 2646 kcal
Næringsindhold pr. 100g
466 kj / 111 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 32.8 %9.0 g
Kulhydrat: 32.7 %9.0 g
Fedt: 34.5 %4.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;