HjemOpskrifterRugmel stegt rødspætte med saltet kål

Rugmel stegt rødspætte med saltet kål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl rugmel
  • 4 flåede rødspætter
  • 50 g smør
  • salt & sort peber
saltet kål
  • 1 spidskål i tynde strimler
  • 1 spsk groft salt
  • skal og saft af 1 citron (usprøjtet)
  • 2 spsk kapers
  • 1 dl hakket kruspersille
  • 50 g tørrede tranebær
  • 600 g tilbehør: kogte små nye kartofler
  • hakket kruspersille

Sådan gør du

  • 1.
    Kom snittet spidskål i et dørslag med groft salt.

  • 2.
    Lad det salte i min 30 min.

  • 3.
    Skylles herefter i koldt vand og afdryppes godt.

  • 4.
    Vend citron skal, citron saft, hakket kapers, hakket persille og soltørret tranebær i.

  • 5.
    Drys med groft kværnet peber.

  • 6.
    Skyl rødspætter i koldt vand.

  • 7.
    Dup dem tørre med køkken rulle.

  • 8.
    Kom rugmel på en tallerken, vend salt og frisk kværnet peber i.

  • 9.
    Vend rødspætter godt i rugmel på begge sider.

  • 10.
    Varm smør op til det bruser på 2 pander.

  • 11.
    Kom rødspætter på panden med den mørke skindside nederst og steg den ved medium varme i 5-6 min. hold fisken lidt nede på panden med en palet.

  • 12.
    Vendes kun EN gang og steger færdig på den anden side i 5-6 min.

  • 13.
    Hvis man skal stege flere rødspætter kan man holde dem lune i ovnen indtil alle rødspætter er stegt.

  • 14.
    Anret på store lune tallerkener stegt rødspætte med saltet spidskål og nye kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9490 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
352 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 38 %7.9 g
Kulhydrat: 37.8 %7.8 g
Fedt: 24.2 %2.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;