4 personer
4 stk. flåede rødspætter
2 dl rugmel
50 g smør
salt og peber
Saltet kål:
1 spidskål i tynde strimler ( 600 g )
1-2 spsk. groft salt
skal og saft af økologisk citron
2 spsk. hakket kapers
1dl hakket persille
50 g soltørret tranebær
Tilbehør: Kogte nye kartofler ( 600 g )
Pynt: hakket persille
Kom snittet spidskål i et dørslag med groft salt. Lad det salte i min 30 min.
Skylles herefter i koldt vand og afdryppes godt.
Vend citron skal, citron saft, hakket kapers, hakket persille og soltørret tranebær i. Drys med groft kværnet peber.
Skyl rødspætter i koldt vand. Dup dem tørre med køkken rulle.
Kom rugmel på en tallerken, vend salt og frisk kværnet peber i.
Vend rødspætter godt i rugmel på begge sider.
Varm smør op til det bruser på 2 pander.
Kom rødspætter på panden med den mørke skindside nederst og steg den ved medium varme i 5-6 min. hold fisken lidt nede på panden med en palet. Vendes kun EN gang og steger færdig på den anden side i 5-6 min. Hvis man skal stege flere rødspætter kan man holde dem lune i ovnen indtil alle rødspætter er stegt.
Anret på store lune tallerkener stegt rødspætte med saltet spidskål og nye kartofler.
Energi pr. person:
2352 kJ (560 kcal)
Energifordeling pr. 100g
Protein: 33 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 44 %