Rugmel stegt rødspætte med saltet kål

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Roedspatte
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. flåede rødspætter
2 dl rugmel
50 g smør
salt og peber

Saltet kål:
1 spidskål i tynde strimler ( 600 g )
1-2 spsk. groft salt
skal og saft af økologisk citron
2 spsk. hakket kapers
1dl hakket persille
50 g soltørret tranebær

Tilbehør: Kogte nye kartofler ( 600 g )
Pynt: hakket persille

Sådan gør du

Kom snittet spidskål i et dørslag med groft salt. Lad det salte i min 30 min.

Skylles herefter i koldt vand og afdryppes godt.

Vend citron skal, citron saft, hakket kapers, hakket persille og soltørret tranebær i. Drys med groft kværnet peber.

Skyl rødspætter i koldt vand. Dup dem tørre med køkken rulle.

Kom rugmel på en tallerken, vend salt og frisk kværnet peber i.

Vend rødspætter godt i rugmel på begge sider.

Varm smør op til det bruser på 2 pander.

Kom rødspætter på panden med den mørke skindside nederst og steg den ved medium varme i 5-6 min. hold fisken lidt nede på panden med en palet. Vendes kun EN gang og steger færdig på den anden side i 5-6 min. Hvis man skal stege flere rødspætter kan man holde dem lune i ovnen indtil alle rødspætter er stegt.

Anret på store lune tallerkener stegt rødspætte med saltet spidskål og nye kartofler.

Energi pr. person:

2352 kJ   (560 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 33 %

Fedt: 23 %

Kulhydrat: 44 %