Rugbrød med solsikkefrø og øl

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Rugbrød med solsikkefrø og øl
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

Antal: 1 stort brød.
Aktiv tid: 15 min.
Hæve- og bagetid: 3½ timer. 

175 g skårne rugkerner.
3 dl vand.
2½ dl kærnemælk.
2½ dl hvidtøl.
25 g gær.
15 g salt.
350 g groft rugmel.
75 g hvede-mel.
100 g solsikkefrø.
50 g hørfrø.
3 spsk blå birkes.
1 spsk smør.

Sådan gør du

Giv rugkernerne et opkog i vandet. Sluk for varmen og bland med kærnemælk og hvidtøl. Opløs gæren i blandingen og tilsæt salt, rugmel, hvedemel, solsikkefrø og hørfrø. Rør dejen sammen. Smør en form med smør og drys bunden og siderne med to spsk birkes. Kom dejen i formen og stil den hævning i 2 timer. Drys den sidste spsk birkes over og bag rugbrødet i 1½ time ved 180°C.

Energi pr. 100 g: 859KJ/205Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,2 g.
Kulhydrat: 33,2 g.
Fedt: 6,4 g