HjemOpskrifterRugbrød med solsikkefrø og øl

Rugbrød med solsikkefrø og øl

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 175 g skårne rugkerner
  • 3 dl vand
  • 2.5 dl kærnemælk
  • 2.5 dl hvidtøl
  • 25 g gær
  • 15 g groft salt
  • 350 g groft rugmel
  • 75 g hvedemel
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 3 spsk blå birkes
  • 1 spsk smør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Giv rugkernerne et opkog i vandet.

  • 2.
    Sluk for varmen og bland med kærnemælk og hvidtøl.

  • 3.
    Opløs gæren i blandingen og tilsæt salt, rugmel, hvedemel, solsikkefrø og hørfrø.

  • 4.
    Rør dejen sammen.

  • 5.
    Smør en form med smør og drys bunden og siderne med to spsk birkes.

  • 6.
    Kom dejen i formen og stil den hævning i 2 timer.

  • 7.
    Drys den sidste spsk birkes over og bag rugbrødet i 1½ time ved 180°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13102 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
801 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 7.8 g
Protein: 12.7 %6.0 g
Kulhydrat: 53.6 %25.2 g
Fedt: 33 %7.1 g
Alkohol: 0.7 %0.2 g
;