Rugbrød

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 50 g gær
  • 5 dl Kløver® tykmælk
  • 1 dl vand
  • 450 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g solsikkekerner
  • 1 spsk salt
  • salt & sort peber
  • 1 spsk mørk sirup

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Opløs gæren i lunken vand.

  • 2.
    Rør tykmælken i tilsæt resten af ingredienserne og ælt i ca. 10 minutter.

  • 3.
    Lad dejen hæve i 2 timer.

  • 4.
    Kom brødet i en ”slip-let” form på ca 2 liter.

  • 5.
    Drys evt. med lidt solsikkekerner.

  • 6.
    Bag brødet i ca. 1 time og 15 minutter ved 190° C.

  • 7.
    Lad brødet køle af på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13590 kj / 3248 kcal
Næringsindhold pr. 100g
960 kj / 229 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.2 g
Protein: 11.7 %6.6 g
Kulhydrat: 57.5 %32.5 g
Fedt: 30.8 %8.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;