Rudolf småkager

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Rudolf småkager
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

Antal: 50 stk. 

240 g hvedemel.
100 g sukker.
½ tsk vanilje-pulver.
150 g smør.
½ sammenpisket æg. 
3 spsk flormelis.
Vand til glasur.
Røde chokoladeknapper.
Hvide chokoladeknapper. 
20 g mørk chokolade.

 

Sådan gør du

Start med at blande mel, sukker og vanilje i en skål og smuldr smørret i. Tilføj ægget og saml dejen enten på maskine eller ved håndkraft. Stil dejen på køl i en halv times tid. Tænd ovnen på 200°C. 
Rul dejen ud og gør klar til udstikning. Bag små-kagerne i 8-10 min. og lad dem køle af på en rist. 

Vend alle kagemændene på hovedet, så benene bliver gevirer og hovederne bliver til mund/næse. 

Lav en tyk glasur med flormelis og lidt vand og hæld det i et kræmmerhus. Lav en glasurprik midt på småkagen og placer en rød chokoladeknap oven på som næse. Gør det samme, når småkagen skal have øjne. Mal rensdyrets gevirer med smeltet chokolade.

Energi pr. 100 g: 1936KJ/462Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,1 g.
Kulhydrat: 56,8 g.
Fedt: 24,3 g.