HjemOpskrifterRudolf småkager

Rudolf småkager

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 240 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 0.5 sammenpisket æg
  • 3 spsk flormelis
  • vand til glasur
  • røde lille chokoladeknap
  • hvide lille chokoladeknap
  • 20 g mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at blande mel, sukker og vanilje i en skål og smuldr smørret i.

  • 2.
    Tilføj ægget og saml dejen enten på maskine eller ved håndkraft.

  • 3.
    Stil dejen på køl i en halv times tid.

  • 4.
    Tænd ovnen på 200°C.

  • 5.
    Rul dejen ud og gør klar til udstikning.

  • 6.
    Bag små-kagerne i 8-10 min. og lad dem køle af på en rist.

  • 7.
    Vend alle kagemændene på hovedet, så benene bliver gevirer og hovederne bliver til mund/næse.

  • 8.
    Lav en tyk glasur med flormelis og lidt vand og hæld det i et kræmmerhus.

  • 9.
    Lav en glasurprik midt på småkagen og placer en rød chokoladeknap oven på som næse.

  • 10.
    Gør det samme, når småkagen skal have øjne.

  • 11.
    Mal rensdyrets gevirer med smeltet chokolade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10838 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1908 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 4 %4.5 g
Kulhydrat: 49.9 %56.0 g
Fedt: 46.1 %23.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;